Zopakujú finále Roland Garros. Swiatekovú vyzvú na Turnaji majsteriek debutantky

Iga Swiateková.
Iga Swiateková. (Autor: SITA/AP)
TASR|29. okt 2022 o 12:31

Ako dopadol žreb Turnaja majsteriek?

FORT WORTH. Svetová tenisová jednotka Poľka Iga Swiateková sa na MS WTA Tour v texaskom Fort Worthe stretne v základnej skupine aj s domácou Cori Gauffovou.

Dve najmladšie účastníčky vyvrcholenia sezóny si tak zopakujú súboj z finále tohtoročného Roland Garros, kde jasne dominovala poľská hráčka.

Ďalšími účastníčkami skupiny Tracy Austinovej budú Francúzka Caroline Garciová a Ruska Daria Kasatkinová.

V skupine Nancy Richeyovej sa na základe žrebu predstavia nasadená dvojka Ons Jabeurová z Tuniska, Američanka Jessica Pegulová, Maria Sakkariová z Grécka a Bieloruska Aryna Sabalenková.

V skupinách sa hrá systémom každý s každým a prvé dve ženy v tabuľke sa prebojujú do semifinále. Vlani sa z koncoročného titulu v mexickom meste Guadalajara tešila Španielka Garbine Muguruzová.

Prestížne podujatie odštartuje v pondelok a potrvá do 7. novembra. Pre Jabeurovú, Pegulovú, Gauffovú a Kasatkinovú pôjde o premiérový štart na šampionáte WTA Tour.

Garciová sa zas na podujatie vracia po dlhých piatich rokoch. Pri svojej jedinej doterajšej účasti v roku 2017 si zahrala v semifinále.

Turnaj sa do USA vrátil prvýkrát od roku 2005.

Vlaňajšia víťazka Garbine Muguruzová ani finalistka Anett Kontaveitová sa na podujatie tento rok nekvalifikovali.

MS WTA Tour vo Fort Worth 2022

skupina Tracy Austinovej: Iga Swiateková (Poľ.-1), Coco Gauffová (USA-4), Caroline Garciová (Fr.-6), Daria Kasatkinová (Rus.-8)

skupina Nancy Richeyovej: Ons Jabeurová (Tun.-2), Jessica Pegulová (USA-3), Maria Sakkariová (Gr.-5), Aryna Sabalenková (Biel.-7)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Zopakujú finále Roland Garros. Swiatekovú vyzvú na Turnaji majsteriek debutantky