Bol to zápas ako na horskej dráhe. Hrunčáková si semifinále nezahrá

Na snímke je slovenská tenistka Viktória Hrunčáková.
Na snímke je slovenská tenistka Viktória Hrunčáková. (Autor: TASR/AP)
TASR|21. sep 2023 o 17:55

Tretí trojsetový zápas už Slovenka nezvládla.

WTA v Kantone 2023

Dvojhra - štvrťfinále:

Si-jü Wang (Čína) - Viktória Hrunčáková (SR) 6:4, 4:6, 6:3

Greet Minnenová (Belg.-7) - Lucia Bronzettiová (Tal.-4) 6:7 (8), 6:4, 6:1

Julia Putincevová (Kaz.) - Tatjana Mariová (Nem.-3) 6:4, 6:7 (6), 6:0

Magda Linettová (Poľ.-1) - Rebeka Masárová (Šp.-5) 7:5, 7:6 (6)

KANTON. Slovenská tenistka Viktória Hrunčáková neuspela vo štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v Kantone. V pozícii lucky loserky prehrala s domácou Číňankou Si-jü Wang 4:6, 6:4, 3:6.

Jej tohtoročným singlovým maximom na hlavnom profesionálnom okruhu zostáva semifinále z trávnatého podujatia v holandskom Hertogenboschi.

Si-jü Wang bola v prvom sete lepšou hráčkou a vybudovala si náskok 5:2. Hrunčáková síce znížila na 4:5, no v desiatej hre po štyroch nevynútených chybách opäť prišla o servis, a tak sa prvý set stal korisťou Číňanky.

V druhom dejstve predvádzala Hrunčáková svoj typický agresívny tenis s množstvom víťazných úderov. Za stavu 2:2 prelomila podanie Si-jü Wang a výhodu brejku pretavila v zisk setu, ktorý zakončila esom.

V rozhodujúcom dejstve išla Slovenka rýchlo do vedenia 1:0 s brejkom, no zápas ako na horskej dráhe napokon nemal pre ňu šťastný koniec.

Celkovo až trikrát zobrala Číňanka Hrunčákovej servis. V deviatom geme premenila hneď prvý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu so Slovenkou na 4:0.

V semifinále nastúpi proti Belgičanke Greet Minnenovej.

Hrunčáková si vďaka úspešnému ťaženiu v Kantone polepší v rebríčku WTA, v jeho online vydaní figuruje momentálne na 112. mieste.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Bol to zápas ako na horskej dráhe. Hrunčáková si semifinále nezahrá