Bývalé svetové jednotky dostali voľné karty. Obe tam hrali naposledy pred 5 rokmi

Venus Williamsová.
Venus Williamsová. (Autor: TASR/AP)
SITA|14. feb 2024 o 12:58

Obe hráčky sa na kalifornskom turnaji predstavia po prvý raz od roku 2019.

INDIAN WELLS. Americká tenistka Venus Williamsová a Dánka Caroline Wozniacka sa predstavia na blížiacom sa prestížnom turnaji WTA v kalifornskom Indian Wells. Obe hráčky dostali od organizátorov voľnú kartu.

Štyridsaťtriročná veteránka Venus Williamsová počas svojej bohatej kariéry turnaj v Indian Wells Tennis Garden nikdy nevyhrala.

Sedemnásobná grandslamová šampiónka v predchádzajúcich mesiacoch na ženskom tenisovom okruhu absentovala.

Pre zranenie kolena, ktoré si privodila vlani v júli na londýnskom Wimbledone, odohrala iba jeden duel na septembrovom grandslamovom turnaji US Open v New Yorku. Skúsená americká tenistka sa do Indian Wells vracia po prvý raz od roku 2019.

Rovnako po piatich rokoch sa v „kalifornskej púšti“ predstaví aj bývalá svetová jednotka z Dánska Caroline Wozniacka.

Rodáčka z mesta Odense na tri roky prerušila aktívnu hráčsku kariéru, aby mohla na svet priviesť dve deti.

Na súťažné dvorce sa vrátila vlani v auguste. Na vlaňajšom US Open postúpila do štvrtého kola a v januári na Australian Open prehrala už v druhom kole.

Wozniackej sa v minulosti turnaj Indian Wells podarilo vyhrať. Stalo sa tak v roku 2011, keď si vo finále poradila s francúzskou súperkou Marion Bartoliovou.

Do finále sa prebojovala aj v rokoch 2010 a 2013, nad jej sily však boli Srbka Jelena Jankovičová, respektíve Maria Šarapovová z Ruska.

Indian Wells je pamätné miesto aj pre slovenský tenis. Daniela Hantuchová tam získala dva zo svojich siedmich turnajových titulov vo dvojhre na hlavnom ženskom okruhu. V kalifornskej púštnej oáze triumfovala v rokoch 2002 a 2007.

Tenisový turnaj kategórie WTA 1000 v Indian Wells sa bude hrať od 6. marca do 17. marca. Prvenstvo by mala obhajovať Kazaška Jelena Rybakinová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Bývalé svetové jednotky dostali voľné karty. Obe tam hrali naposledy pred 5 rokmi