Tenis: V Belfaste posledný duel Borg - McEnroe?

John McEnroe myslí na odchod z tenisových dvorcov.
John McEnroe myslí na odchod z tenisových dvorcov. (Autor: AP)
SITA|13. dec 2007 o 15:22

BELFAST 13. decembra (SITA) - Ďalší prestížny exhibičný súboj dvoch slávnych tenisových veteránov Björna Borga a Johna McEnroa sa uskutoční 22. februára 2008 v Odyssey Arena v severoírskom Belfaste v ...

BELFAST 13. decembra (SITA) - Ďalší prestížny exhibičný súboj dvoch slávnych tenisových veteránov Björna Borga a Johna McEnroa sa uskutoční 22. februára 2008 v Odyssey Arena v severoírskom Belfaste v rámci miestnej súčasti okruhu The BlackRock Tour of Champions. Možno pritom pôjde o rozlúčkový duel tohto typu. Američan totiž avizoval, že budúca sezóna sa stane jeho záverečnou v tomto seriáli. Päťdesiatjedenročný Borg a 48-ročný McEnroe si naposledy zmerali sily v októbri v Eindhovene na turnaji Alex Tennis Classics v hale na koberci typu GreenSet a Švéd pred 4800 divákmi zvíťazil tesne 7:6 (6), 7:6 (4).

Spomenuté legendy "bieleho športu" sa začiatkom osemdesiatych rokov minulého storočia štyrikrát stretli vo finále grandslamových turnajov. Impulzívny zaoceánsky hráč má síce v tomto smere priaznivú bilanciu 3:1, ale celkovo na profesionálnom okruhu obaja uzavreli svoje súperenia so zmierlivým skóre 7:7. Američan figuroval na čele svetového rebríčka spolu 170, Švéd 109 týždňov. Nedávno spoločne účinkovali v reklamnom spote jedného z obchodných reťazcov. Autori nápadu, samozrejme, opreli pointu práve o faktor známej rivality oboch bývalých hviezd.

V Belfaste v A-skupine okrem Borga a McEnroa budú účinkovať Brit Jeremy Bates a Švéd Mikael Pernfors. Do základnej B-skupiny sa dostali Austrálčan Pat Cash, Francúz Henri Leconte, Švéd Anders Järryd a Brit Chris Wilkinson.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenis: V Belfaste posledný duel Borg - McEnroe?