Nepoznal ho ani skúsený novinár. Holandský tenista prekvapil všetkých

Tim van Rijthoven.
Tim van Rijthoven. (Autor: Reuters)
Jana Sedláková|12. jún 2022 o 22:30

Tim van Rijthoven vyhral senzačne turnaj v s'Hertogenboschi.

S'HERTOGENBOSCH. Až do minulého týždňa to bol pre väčšinu fanúšikov úplne neznámy tenista. Teraz však dosiahol jeden z najsenzačnejších turnajových titulov za dlhé obdobie.

"Toto je jedna z najúžasnejších rozprávok na okruhu ATP, čo sa podarilo 205. hráčovi sveta Timovi van Rijthovenovi, o ktorom som si istý, že som o ňom ešte nikdy predtým nepočul," priznal na twitteri dlhoročný tenisový novinár Ben Rothenberg.

Holandský tenista štartoval na domácom turnaji v s'Hertogenboschi na voľnú kartu. V rebríčku je na 205. mieste, najvyššie bol na 175. pozícii.

Prakticky v každom kole však predviedol nejaké prekvapenie. Až mal vo finále vyzvať veľkého favorita, svetovú dvojku Daniila Medvedeva.

Kurz na outsiderovu výhru bol v stávkových kanceláriách veľmi vysoký. Iba málokto mu veril. On sám pred najväčším zápasom kariéry obavu nemal.

"Zdolal som svetovú štrnástku Fritza, deviatku Augera-Aliassimeho. Myslím si, že už je tu iba jeden krok," usmial sa pred finále pri otázke na zápas s Medvedevom.

A on nakoniec Medvedeva zdolal. Jednoznačne.

Hoci sa to tak počítať do štatistík nebude, zdolal už prakticky svetovú jednotku. Medvedev sa totiž od pondelka vracia na post najlepšieho hráča sveta. 

Ako junior zdolal Rubľova

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nepoznal ho ani skúsený novinár. Holandský tenista prekvapil všetkých