V Laver Cupe vedie Európa, na kurte si podpálil ruku aktivista

Demonštrant vbehol na kurt a podpálil si pravú ruku.
Demonštrant vbehol na kurt a podpálil si pravú ruku. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|23. sep 2022 o 16:30 (aktualizované 23. sep 2022 o 23:00)

Prvý bod celého stretnutia získal Casper Ruud.

LONDÝN. Tím Európy začal prestížny Laver Cup úspešne. Prvý bod získal Nór Casper Ruud, ktorý zdolal Američana Jacka Socka 6:4, 5:7, 10:7.

Za vyrovnaného stavu 1:1 na sety musel o víťazovi rozhodnúť zápasový tajbrejk, ktorý sa oproti tomu klasickému hrá na desať získaných bodov.

Nór v ňom rýchlo prehrával 0:3, ale šiestimi bodmi v rade otočil skóre. Pomohla mu aj chyba súpera, ktorý pomerne ľahký smeč poslal do siete. Napokon sa tento moment ukázal ako jeden z kľúčových v celom dueli.

Skóre stretnutia mohol vyrovnať Argentínčan Diego Schwartzman, ktorý v druhej dvojhre čelil gréckemu hráčovi Stefanosovi Tsitsipasovi.

Zápas mu ale vôbec nevyšiel. V londýnskej O2 Arene získal len tri gemy, a tak vedú Európania po Grékovom víťazstve 6:2, 6:1 už 2:0 na body.

Zápas bol po prvom sete prerušený, keďže na kurt vbehol jeden z divákov. Išlo o demonštranta, ktorý si dokonca podpálil pravú ruku.

Aktivista so zapaľovačom v ruke a v bielom tričku s odkazom na súkromné lietadlá prešiel na kurt, sadol si k sieti a zapálil kurt.

Hneď ako vznikol oheň ho ochrankári uhasili a narušiteľa odviedli. "Prišlo to z ničoho nič. ... Nikdy sa mi na kurte nestal takýto incident,“ povedal po zápase Tsitsipas. "Dúfam, že je v poriadku," dodal Grék.

Demonštrant počas tenisového podujatia Laver Cup 2022.
Demonštrant počas tenisového podujatia Laver Cup 2022. (Autor: TASR/AP)

V treťom dueli sa stretli Brit Andy Murray a Austrálčan Alex de Minaur. Hoci prvý set získal dvojnásobný olympijský víťaz, napokon sa musel skloniť pred svojim mladším súperom. Ten vyhral 5:7, 6:3, 10:7 a získal prvý bod pre Tím sveta.

Vrcholom piatkového programu bude štvorhra, v ktorej Švajčiar Roger Federer v rozlúčkovom zápase kariéry nastúpi po boku Španiela Rafaela Nadala.

Trofej získa tím, ktorý ako prvý získa trinásť bodov. V prvom hracom dni sa udeľuje za víťazstvo jeden, v druhom dni dva a v nedeľu až tri body.

Laver Cup 2022

1. hrací deň - po dvojhrách:

Tím Európy - Tím sveta 2:1

Casper Ruud (Nór.) - Jack Sock (USA) 6:4, 5:7, 10:7

Stefanos Tsitsipas (Gréc.) - Diego Schwartzman (Arg.) 6:2, 6:1

Andy Murray (V. Brit.) - Alex De Minaur (Austr.) 7:5, 3:6, 7:10

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»V Laver Cupe vedie Európa, na kurte si podpálil ruku aktivista