Francúz trafil diváčku v návale zlosti, potrestali ho. Príde o tretinu toho, čo získal

Terence Atmane na Roland Garros 2024.
Terence Atmane na Roland Garros 2024. (Autor: TASR/AP)
SITA|31. máj 2024 o 19:30

V zápase pritom dostal iba napomenutie.

PARÍŽ. Francúzsky tenista Terence Atmane, ktorý v súboji 1. kola dvojhry mužov na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži odpálil loptičku do hľadiska a zasiahol jednu z diváčok, napokon dostal od organizátorov podujatia pokutu približne 23-tisíc eur.

Je to takmer tretina toho, čo získal za účasť v hlavnej súťaži turnaja. Francúz za vypadnutie v 1. kole zinkasuje 73-tisíc eur, no napokon mu ich zostane len približne 50-tisíc.

Nehralo sa 15 minút

Dvadsaťdvaročný Atmane po strate fiftínu vo štvrtom sete proti Rakúšanovi Sebastianovi Ofnerovi poslal loptičku do sedadiel za základnou čiarou na opačnej strane dvorca.

Najbližších 15 minút sa nehralo, potom empajrový rozhodca v súčinnosti s turnajovým arbitrom rozhodli, že tenista nedostane žiadnu ďalšiu sankciu okrem napomenutia.

Dramatický päťsetový zápas sa skončil víťazstvom favorizovaného Ofnera 3:6, 4:6, 7-6 (2), 6-2, 7-5. Stretnutie na kurte číslo 12 s kapacitou 492 mieste pre fanúšikov trvalo 3:39 h.

Francúz sa neskôr na sociálnych sieťach ospravedlnil za to, že si neudržal emócie na uzde.

Nebol to normálny úder, vravel súper

Jeho rakúskeho súpera Ofnera prekvapilo, že Atmane dostal príliš mierny trest.

"Ak niečo také urobíte na malom dvorci, musíte byť potrestaný. Nebol to normálny úder počas zápasovej výmeny. Bolo to vedomé tvrdé odpálenie loptičky medzi divákov. Myslím si, že v minulosti boli hráči tvrdšie potrestaní aj za menšie prehrešky," skonštatoval.

Pre porovnanie, na vlaňajšom Roland Garros boli japonská tenistka Miju Katová a jej deblová partnerka Aldila Sutjiadiová diskvalifikované zo zápasu štvorhry žien po tom, čo Katová nechtiac zasiahla loptičkou do krku jednu zo zberačiek.

Expert Eurosportu a bývalý skvelý tenista Alex Corretja vtedy uviedol, že to bola veľmi prísna diskvalifikácia.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Francúz trafil diváčku v návale zlosti, potrestali ho. Príde o tretinu toho, čo získal