Mala s ním románik. Čínska tenistka obvinila politika zo sexuálneho napadnutia

Šuaj Pcheng.
Šuaj Pcheng. (Autor: TASR/AP)
SITA, TASR|3. nov 2021 o 16:59

Šuaj Pcheng obvinila bývalého čínskeho vicepremiéra, majú obavy o jej budúcnosť.

PEKING. Čínska tenistka Šuaj Pcheng uviedla, že ju v minulosti sexuálne napadol bývalý čínsky vicepremiér Kao-li Čang.

Niekdajšia líderka ženského deblového tenisového rebríčka uverejnila na sociálnej sieti Weibo príspevok, podľa ktorého mala s politikom po tomto incidente nepravidelný dobrovoľný vzťah, no príspevok po niekoľkých minútach zmizol.

Tridsaťpäťročná hráčka priznala, že nemá ako dokázať svoje tvrdenie. Kao-li Čang, ktorý pôsobil vo funkcii v rokoch 2012 až 2017, raz údajne prejavil obavy, že si Šuaj Pcheng ich stretnutia zaznamenáva. Informoval o tom portál nytimes.com.

Dvojnásobná grandslamová víťazka vo štvorhre informovala, že Čang Kao-li ju napadol pred tým, ako športovkyňa súhlasila so začatím románika. A ten trval niekoľko rokov.

V Číne je obvinenie vysokého politika nevídaná vec, osobný život politikov je tam mimoriadne strážený. Informáciu priniesol web amerického denníka Washigton Post.

Politik na športovkyňu údajne naliehal, aby s ním mala sexuálny pomer počas večere, na ktorú pozval tenistku spolu s jeho manželkou. "Po odmietnutí som doma takmer celú noc preplakala," uviedla Šuaj Pcheng.

Tá tiež priznala, že napokon súhlasila s pomerom, no hnevalo ju naliehanie politika na utajenie ich vzťahu. Doplnila tiež, že v utorok Čang Kao-li zrušil plánované stretnutie s tenistkou, kde mali prediskutovať jej sťažnosti. A práve to ju pravdepodobne prinútilo zverejniť spomenutý príspevok na internete.

Viacero aktivistov už v súvislosti s tenistkou vyjadrilo obavy o jej budúcnosť. Jej profil na spomenutej sociálnej sieti je už zablokovaný a nie je možné pridávať príspevky, ktoré obsahujú jej meno či meno spomenutého politika. Čang Kao-li bol vicepremiérom Číny v rokoch 2013 až 2018.

Nateraz posledné zápasy na okruhu WTA absolvovala Šuaj Pcheng v závere februára 2020 v katarskej Dauhe, po prepuknutí pandémie koronavírusu už nikde nehrala.

Spomenuté grandslamové tituly vo štvorhre získala po boku Su-Wei Hsieh z Taiwanu, podarilo sa im to v londýnskom Wimbledone 2013 a na parížskom Roland Garros 2014.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Mala s ním románik. Čínska tenistka obvinila politika zo sexuálneho napadnutia