Srbskom otriasla vražda dvojročného dievčatka. Zasiahla aj Djokoviča

Novak Djokovič
Novak Djokovič (Autor: TASR/AP)
SITA|9. apr 2024 o 13:45

Z vraždy je obvinená dvojica Srbov, ktorá sa k činu priznala.

BRATISLAVA. Aktuálnu svetovú tenisovú jednotku Novaka Djokoviča zasiahla vražda dvojročného dievčatka Danky Iličovej na východe Srbska.

Rodák z Belehradu si v pondelok prostredníctvom príspevku na instagrame uctil pamiatku zavraždeného dievčatka.

Djokovič k úprimnej pocte pridal emotívne symboly zlomeného srdca a modlitby, čím vyjadril svoj smútok a solidaritu s trúchliacou rodinou a celým národom.

Danka Iličová sa stratila 26. marca v meste Bor na východe Srbska, jej mama sa šla napiť do domu. Keď sa vrátila na dvor, jej dcéra tam už nebola. Následne sa začalo intenzívne pátranie, do ktorého sa neskôr zapojil aj Interpol.

Po niekoľkodňovom pátraní po Danke, pri ktorom použili po prvý raz aj verziu systému AMBER alert, používanú pri únosoch detí, srbská polícia vo štvrtok oznámila, že dievča je mŕtve.

Prezident Srbska Aleksandar Vučič oznámil, že polícia už obvinila dvoch mužov, ktorí sa k vražde priznali. Ide o dvojicu zamestnancov vodárni Srdjana Jankoviča a Dejana Dragijeviča, ktorí Danku zrazili autom na ulici, následne uložili do kufra auta a podľa ich slov vyhodili na neďalekej skládke odpadu.

Uviedli, že konali pod vplyvom alkoholu. Počas výsluchu tiež vyšlo najavo, že dievčatko zrážku s autom prežilo. Príčinou jej smrti bolo uškrtenie.

Hrôzostrašne vyznieva skutočnosť, že vrahovia sa aktívne zapojili do pátrania po Danke a aktívne komunikovali s jej otcom.

Telo Danky Iličovej doteraz nebolo nájdené. Srbské orgány oznámili, že polícia zadržala ďalšie dve osoby. Tie sú podozrivé z toho, že pomáhali jednému z hlavných podozrivých presunúť telo dievčaťa zo skládky na neznáme miesto.

Djokovič aktuálne štartuje na turnaji ATP Monte Carlo. Utorajší program bol zrušený pre dážď.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Srbskom otriasla vražda dvojročného dievčatka. Zasiahla aj Djokoviča