Fantastická Šramková je v ďalšom finále. Súperke takmer nadelila kanára

Rebecca Šramková.
Rebecca Šramková. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|21. sep 2024 o 12:34 (aktualizované 21. sep 2024 o 15:40)

Slovenka vo finále vyzve Nemku Lauru Siegemundovú.

WTA Hua Hin 2024

Semifinále - dvojhra:

Rebecca Šramková (SR) - Tamara Zidanšeková (Slo.) 6:4, 6:2

Laura Siegemundová (Nem.) - Arianne Hartonová (Hol.) 6:3, 6:3

HUA HIN. Slovenská tenistka Rebecca Šramková postúpila do finále na turnaji v thajskom Hua Hine. V semifinále zdolala Slovinku Tamaru Zidanšekovú v dvoch setoch 6:4 a 6:2.

V boji o svoj premiérový titul sa v nedeľu (11.00 h) stretne s Laurou Siegemundovou z Nemecka, ktorá zdolala Arianne Hartonovú dvakrát 6:3.

Šramková do zápasu vstúpila dobre, keď si cez výhodu udržala svoj servis. Obe hráčky si následne držali podanie až do stavu 5:4 pre Šramkovú, keď Slovenka využila svoj druhý setbal v desiatom geme.

Druhý set vyzeral výborne v podaní Šramkovej. Vyhrávala už 5:0 a bola blízko k tomu, aby súperke nadelila nepopulárneho kanára.

Zidenšeková ešte zabojovala, udržala si svoj servis a následne zobrala podanie aj Šramkovej. V ďalšom geme ale už nápor Slovenky neudržala a prehrala 2:6.

Slovenke výrazne pomáhali získané body na prvom i na druhom podaní. Po prvom servise získala 66 percent loptičiek, po druhom 65 percent.

Dvadsaťsedemročná Šramková bola vo finále aj pred týždňom v tuniskom Monastire, kde prehrala až svoj posledný zápas s Britkou Sonay Kartalovou.

"Bolo to dnes náročné, obe sme boli unavené a situáciu nám komplikoval vietor. Som rada, že som to zvládla v dvoch setoch a že som dokázala premeniť svoj druhý mečbal.

V hlave som totiž stále mala, že som v predchádzajúcom vzájomnom zápase práve z mečbalov napokon prehrala.

Sú to pre mňa už dlhé dva týždne a nemám predstavu, ako sa dám pred finále dokopy, ale urobím všetko pre to, aby som bola pripravená," uviedla v prvom pozápasovom interview priamo na dvorci Šramková.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Fantastická Šramková je v ďalšom finále. Súperke takmer nadelila kanára