O prvý bod zabojuje Gombos, nastúpi proti talianskej jednotke

Norbert Gombos.
Norbert Gombos. (Autor: TASR)
TASR, SITA|3. mar 2022 o 11:32 (aktualizované 3. mar 2022 o 11:57)

Pôjde o druhé vzájomné meranie síl.

BRATISLAVA. Slovenská tenisová dvojka Norbert Gombos a talianska jednotka Jannik Sinner nastúpia v piatok o 17.00 h proti sebe v úvodnej dvojhre kvalifikačného stretnutia o postup na finálový turnaj Davisovho pohára.

V druhom singli si na tvrdom povrchu Greenset Confort v bratislavskom NTC zmerajú sily Alex Molčan a Lorenzo Sonego. Rozhodol o tom štvrtkový žreb.

Slovenský tenista Alex Molčan (vľavo) a taliansky hráč Jannik Sinner.
Slovenský tenista Alex Molčan (vľavo) a taliansky hráč Jannik Sinner. (Autor: TASR)

Sobotňajší program otvorí o 15.00 h štvorhra, do ktorej slovenský kapitán Tibor Tóth nominoval dvojicu Filip Polášek, Igor Zelenay. Taliani by mali vyrukovať s tandemom Simone Bolelli, Stefano Travaglia.

Nasledovať bude duel tímových jednotiek Molčana a Sinnera. V záverečnej dvojhre by sa mali predstaviť Gombos a Sonego. Taliansky tím pricestoval do Bratislavy bez Mattea Berrettiniho i zraneného Fabia Fogniniho.

V daviscupovej histórii pôjde o druhý vzájomný duel Slovensko a Talianska. Na antuke v Cagliari v marci 2009 zvíťazili domáci tenisti jednoznačne 4:1.

Slováci si zabezpečili účasť v kvalifikácii vďaka vlaňajšiemu víťazstvu 3:1 nad Čile. Dvoma bodmi prispel k triumfu Gombos, ktorý zdolal Nicolasa Jarryho i Cristiana Garina. Tretí bod pridali vo štvorhre Polášek so Zelenayom.

Ohlasy na žreb:

/zdroje: TASR a federtennis.it/

Norbert Gombos, slovenská dvojka: "Relatívne mi bolo jedno, či začnem. Napokon to vnímam ako výhodu, aspoň si viem podľa toho prispôsobiť denný režim. Dúfam, že budeme zajtra dobre naladení a zdravotne v poriadku, aby nám nič nebránilo podať čo najlepší výkon na kurte.

Jannik je hráč Top 10 a veľký talent, ale Davisov pohár je o inom. Máme výhodu domáceho prostredia a veríme, že príde čo najviac fanúšikov. Doma sa mi darí, forma je dobrá. Dúfam, že dokážem prekvapiť a uhrať čo najlepší výsledok."

Alex Molčan, slovenská jednotka: "Môj názor je taký, že všetko je možné. Hráme doma, prídu nás podporiť diváci a môže to dopadnúť všelijako. Môže to byť vyrovnaný zápas, papierovo sú na tom lepšie Taliani, ale určite nie sú úplní favoriti. My držíme spolu ako partia a verím, že keď podáme dobré výkony, môžeme nad nimi zvíťaziť."

Filip Polášek, svetová trinástka vo štvorhre: "Atmosféra v našom tíme je veľmi dobrá. Dobre sme si s chalanmi v týchto dňoch pokecali. Naši singlisti hrali veľmi dobre v Austrálii, obom to sadlo a verím, že si formu preniesli aj sem. Počítame aj s podporou ľudí, ktorá nám môže veľmi pomôcť. Ak by sme zajtra urobili jeden bod, môže to byť zaujímavé."

Jannik Sinner, talianska jednotka: "Je to veľká česť hrať za našu krajinu. Máme toľko možností vo dvojhre aj štvorhre, preto si vážim túto šancu. Momentálne ma zaujíma len môj piatkový zápas, aby sme ako družstvo vykročili správnou nohou."

Filippo Volandri, nehrajúci kapitán Talianska: "Sme silný tím a s tým musíme ísť do tohto zápasu. Ak uspejeme na Slovensku, budeme hrať v septembri, čo je termínovo dobrá správa pre hráčov. Skupinová fáza príde po US Open. Najprv však musíme na dvorci ukázať, že tam patríme."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»O prvý bod zabojuje Gombos, nastúpi proti talianskej jednotke