Na svoj titul nenadviaže, Halepová sa odhlásila z grandslamu

Simona Halepová triumfovala na Roland Garros 2018.
Simona Halepová triumfovala na Roland Garros 2018. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|21. máj 2021 o 13:00

Dôvodom sú problémy s lýtkovým svalom.

PARÍŽ. Rumunská tenistka Simona Halepová sa odhlásila z blížiaceho sa Roland Garros. Informovala o tom na sociálnych sieťach.

"S ťažkým srdcom musím oznámiť, že som sa odhlásila z tohtoročného Roland Garros. Bohužiaľ, trhlina v mojom ľavom lýtkovom svale potrebuje viac času na zotavenie," napísala na sociálnej sieti instagram. 

Svetová trojka priznala, že odhlásenie sa z grandslamu je v rozpore s jej športovými ambíciami, ale je to nepochybne správne rozhodnutie.

"Myšlienka, že nebudem v Paríži ma napĺňa smútkom, ale moju energiu sústredím na zotavenie. Zostávam pozitívne naladená a na kurty sa vrátim akonáhle to bude možné," doplnila rumunská tenistka. 

Simona Halepová triumfovala na parížskej antuke v roku 2018, keď vo finále zdolala Američanku Sloane Stephensovú. Ešte väčšou favoritkou bola o rok skôr, no vtedy nečakane vo finále prehrala s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou. 

Pre zdravotné problémy musela 29-ročná tenistka predčasne skončiť aj na nedávnom turnaji v Ríme, keď skrečovala zápas druhého kola.  

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Roland Garros»Na svoj titul nenadviaže, Halepová sa odhlásila z grandslamu