Jedna Slovenka vyradila druhú, Schmiedlová i Kučová boli v prvom kole suverénne

Anna Karolína Schmiedlová.
Anna Karolína Schmiedlová. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. aug 2021 o 12:00

Schmiedlovej stačili na postup dva sety.

WTA Kluž 2021 - 1. kolo

Anna Karolína Schmiedlová (SR) - Viktória Kužmová (SR) 6:4, 6:2

Kristína Kučová (SR-8) - Cagla Büyükakcayová (Tur.) 6:1, 6:1

BRATISLAVA. Slovenské tenistky Kristína Kučová a Anna Karolína Schmiedlová sa na turnaji WTA v rumunskom Kluži dostali do 2. kola dvojhry žien. Obe svoje súboje 1. kola zvládli v utorok predpoludním.

Kučová ako ôsma nasadená zdolala Caglu Büyükakcayovú z Turecka za 80 minút hladko 6:1, 6:1, keď v celom súboji ani raz neprišla o servis a súperku v prvom sete brejkla dvakrát a v druhom trikrát.

Na postup využila pri podaní súperky druhý mečbal a v boji o štvrťfinále vyzve víťazku duelu medzi Nemkou Anna-Lena Friedsamová a Rumunkou Irinou Mariou Barovou.

Schmiedlová v prvom súboji na turnaji vyradila rovnako nenasadenú 23-ročnú krajanku Viktóriu Kužmovú. Duel trval len 75 minút a o tri roky skúsenejšia hráčka triumfovala 6:4, 6:2.

V prvom sete síce Kužmová po brejku viedla 2:1, ale vzápätí dvakrát prišla o servis. Podanie si potom vzala späť, ale v desiatej hre si ho opäť neudržala a Schmiedlová využila štvrtý setbal.

V druhom neskoršia víťazka viedla rýchlo 4:0, potom však prišla o podanie, ale vo ôsmej hre zase súperku brejkla a na postup využila hneď prvý mečbal.

Schmiedlová vedie vo vzájomnej bilancii už 3:1. V ďalšom súboji vyzve šestku turnaja Slovinku Kaju Juvanovú.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Jedna Slovenka vyradila druhú, Schmiedlová i Kučová boli v prvom kole suverénne