Schmiedlová si poradila s prvou súperkou, vyradila turnajovú jedenástku

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová.
Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|29. máj 2023 o 21:57

Ďalej si zahrá s Alionou Bolsovovou, ktorá vyradila Slovenku Kučovú.

Roland Garros 2023

Ženy - dvojhra - 1. kolo:

Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Veronika Kudermetovová (Rus.-11) 6:3, 6:1

PARÍŽ. Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros.

V úvodnom kole prekvapujúco vyradila na parížskej antuke jedenástu nasadenú Rusku Veroniku Kudermetovovú hladko 6:3, 6:1.

Jej ďalšou súperkou bude španielska "lucky loserka" Aliona Bolsovová, ktorá v pondelok zdolala ďalšiu Slovenku Kristínu Kučovú 6:2, 6:1.

Schmiedlová v prvom vzájomnom stretnutí s Kudermetovovou ako prvá udržala svoje podanie až v siedmom geme. V ďalšej hre štvrtýkrát brejkla súperku a potom pri vlastnom servise využila hneď prvý setbal na zisk prvého setu.

V druhom sete Slovenka prehrávala 0:1, no neskôr trikrát prelomila podanie Rusky a nestratila už ani jeden gem. V siedmej hre otočila stav z 30:40 a premenila prvý mečbal na víťazstvo. Ruska doplatila na nevynútených chýb.

Doterajším maximom Schmiedlovej na parížskej antuke je 3. kolo.

Tento úspech dosiahla v rokoch 2014 a 2020. V minulosti dosiahla v hlavnom meste Francúzska cenné triumfy nad bývalými svetovými jednotkami - Američankou Venus Williamsovou či Bieloruskou Viktoriou Azarenkovou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Roland Garros»Schmiedlová si poradila s prvou súperkou, vyradila turnajovú jedenástku