Nevyužila mečbaly, ale nezlomilo ju to. Jamrichová zabojuje o finále

Renáta Jamrichová.
Renáta Jamrichová. (Autor: Reuters)
Sportnet|13. júl 2023 o 16:40

V semifinále bude jej súperkou mladá Američanka.

Wimbledon 2023

Dvojhra junioriek - štvrťfinále:

Renáta Jamrichová (SR-5) - Mika Stojsavljevičová (V. Brit.) 6:2, 6:7 (6), 6:1

LONDÝN. Šestnásťročná slovenská tenistka Renáta Jamrichová si na slávnom Wimbledone zahrá v semifinále juniorskej dvojhry.

Rodáčka z Trnavy zdolala vo štvrťfinále v pozícii nasadenej päťky britskú držiteľku voľnej karty Miku Stojsavljevičovú 6:2, 6:7 (6), 6:1.

Na rozdiel od predošlého zápasu si Slovenka postrážila začiatky setov. V prvých dvoch si zakaždým vypracovala náskok 3:0, no v druhom dejstve jej nestačil.

Najskôr zo stavu 2:5 jej súperka vyrovnala skóre na 5:5, celkovo odvrátila dva mečbaly, aby následne vyhrala tajbrejk pomerom 8:6.

Premárnené šance však mladú Jamrichovú nezlomili, v treťom sete prišla len o jeden gem a po dvoch hodinách premenila mečbal.

Reakcia generálneho sekretára STZ Igora Mošku

"Renátka dosiahla fantastický úspech a nadviazala na skvelé výsledky z Australian Open. Na tráve ťahá impozantnú sériu, veď pred Wimbledonom vyhrala prestížny turnaj v Roehamptone.

Budeme jej držať palce v semifinále. Dievčenská wimbledonská dvojhra je veľmi vyrovnaná a Renátka má šancu vyhrať celý turnaj."

/zdroj: TASR/

Jej semifinálovou súperkou bude Američanka Clervie Ngounoueová, ktorá v doterajších štyroch zápasoch vo Wimbledone nestratila ani set.

Vo štvrtok ešte Jamrichovú čaká štvrťfinále štvorhry po boku Talianky Federicy Urgesiovej, s ktorou v januári triumfovala na Australian Open.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nevyužila mečbaly, ale nezlomilo ju to. Jamrichová zabojuje o finále