Rebríčkové rozdiely nebolo vidieť. Jamrichová po cennej výhre siahala na štvrťfinále

Renáta Jamrichová.
Renáta Jamrichová. (Autor: TASR)
Sportnet|7. mar 2024 o 14:05

Renáta Jamrichová nestačila na rumunskú súperku.

W75 Trnava 2024

Dvojhra - 2. kolo:

Renáta Jamrichová (SR) - Elena Gabriela Ruseová (Rum.-8) 5:7, 4:6

Dvojhra - 1. kolo:

Renáta Jamrichová (SR) - Katarina Zavacká (Ukr.) 4:6, 6:2, 6:1

TRNAVA. Talentovaná slovenská tenistka Renáta Jamrichová končí na turnaji ITF v Trnave v druhom kole. Nad jej sily bola ôsma nasadená Elena Gabriela Ruseová z Rumunska, ktorá ju zdolala 7:5, 6:4. 

Iba 16-ročná členka NTC tak nenadviazala na úspech z prvého kola, v ktorom si v troch setoch poradila s Ukrajinkou Katarinou Zavackou. Tá sa v aktuálnom rebríčku WTA nachádza o 627 miest vyššie.

Kľúčová bola koncovka prvého setu

Prvý set štvrtkového zápasu bol herne vyrovnaný, hoci po brejku v treťom geme mala výsledkovo navrch Rumunka. Pomáhala si servisom a víťazné údery pribúdali na jej konto najmä z forhendovej strany. 

Od stavu 2:4 získala Jamrichová tri gemy po sebe a dostala súperku pod tlak. Potom jej však vlastnými chybami situáciu uľahčila a skóre sa otočilo.

V dvanástom geme najskôr odvrátila tri setbaly, následne mala tri brejkbaly, ale napokon si tajbrejk napriek veľkej snahe nevybojovala. Tento gem sa ukázal byť v konečnom dôsledku ako rozhodujúci.

Najslabšie chvíle si vybrala Slovenka v úvode druhého setu. 

V prvých dvoch gemoch pri vlastnom podaní spravila až päť dvojchýb, čo bol rovnaký počet ako za celé úvodné dejstvo, čo tiež nie je málo. 

Celkovo sa dopustila až trinástich dvojchýb, kým jej súperka iba troch. Napriek tomu ani Rumunka nebola na servise presvedčivá, prišla oň v druhom sete trikrát, no stačilo jej to na výsledok 6:4.

Prvý turnaj po zranení

Pre Jamrichovú, ktorá svojim štýlom tenisu viacerým pripomína dvojnásobnú wimbledonskú víťazku Petru Kvitovú, to bol prvý turnaj po zranení. 

To utrpela na juniorskom Australian Open. Od tretieho kola pociťovala bolesť na pravej strane brušného svalu, no napriek tomu ovládla dvojhru.

Vyšetrenie ukázalo, že mala osemmilimetrovú trhlinu v svale.

"Počas zápasov som cítila taký adrenalín, že som si vôbec nepripúšťala, že som nejako limitovaná," priznala na nedávnej tlačovej konferencií. 

Aj to sa podpísalo nad tým, že na nasledujúcom turnaji v austrálskom Burnie vydržala na kurte len niečo viac ako set a potom zápas proti Britke Amarni Banskovej musela pre zranenie skrečovať. 

O niečo vyše mesiac by mala byť súčasťou tímu Mateja Liptáka v kvalifikačnom dueli Pohára Billie Jean Kingovej, v ktorom Slovensko v Bratislave zabojuje o postup na finálový turnaj proti Slovinsku. 

V tejto súťaži má Jamrichová za sebou úspešný debut, keď vlani v novembri získala proti Argentíne veľmi dôležitý bod po výhre nad niekdajšou semifinalistkou Roland Garros Nadiou Podoroskou.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rebríčkové rozdiely nebolo vidieť. Jamrichová po cennej výhre siahala na štvrťfinále