Jamrichová získala titul na Roland Garros. Ďakujem ti, že si so mnou hrala, vravela Češke

Renáta Jamrichová (vľavo) a Tereza Valentová vyhrali štvorhru junioriek na Roland Garros 2024.
Renáta Jamrichová (vľavo) a Tereza Valentová vyhrali štvorhru junioriek na Roland Garros 2024. (Autor: Roland Garros/X)
Miroslav Kováčik|8. jún 2024 o 17:00 (aktualizované 8. jún 2024 o 18:15)

Renáta Jamrichová dosiahla v Paríži veľký úspech.

Roland Garros 2024

Štvorhra junioriek - finále

Renáta Jamrichová/ Tereza Valentová (SR/ČR-3) - Tyra Caterina Grantová/ Iva Jovičová (USA-4) 6:4, 6:4

PARÍŽ. Loptičku poslala medzi postavené súperky a tie ju už nedokázali vrátiť na druhú stranu. Spolu so svojou spoluhráčkou tak naraz mohli zdvihnúť ruky nad hlavu, usmievať sa a následne sa objali. 

Slovenská tenistka Renáta Jamrichová získala na juniorskej úrovni už svoj tretí grandslamový titul, z toho druhý vo štvorhre. 

S českou spoluhráčkou Terezou Valentovou si vo finále Roland Garros poradili s americkým párom Tyra Caterina Grantová, Iva Jovičová 6:4, 6:4.

Svoj prvý grandslamový úspech dosiahla Jamrichová spolu s Taliankou Federicou Urgesiovou na Australian Open 2023, pričom o rok neskôr sa na rovnakom mieste dočkala aj titulu vo dvojhre.

V prvom sete bola Jamrichová najlepšou hráčkou na dvorci - robila minimum chýb. Kým Valentová prišla o obe svoje podania, pri servise trnavskej rodáčky stratil česko-slovenský pár iba dve zo 14 loptičiek. 

Jamrichová si za stavu 4:4 pripísala aj kľúčový víťazný úder. Po údere Grantovej hrala loptičku vo veľmi ťažkej pozícii iba pár centimetrov nad zemou, no poslala ju presne na bočnú čiaru. 

Do druhého setu nastúpili Američanky s inou taktikou, keďže na podaní začala Jovičová. Skvelé však tentokrát zahrala na príjme Valentová, ktorá sa na čistej hre podieľala ziskom troch bodov.

Američanky sa však nezdávali, v ďalšom geme získali Jamrichovej podanie a následne sa dostali do vedenia 2:1 aj 3:2. Naďalej však platilo, že prím hrali ich súperky, ktoré boli oveľa agresívnejšie. 

Vďaka razantným úderom často dostávali súperky pod tlak a keď eliminovali nevynútené chyby, skóre sa začalo preklápať opäť na ich stranu. Najmä Valentová hrala čoraz lepšie a získavala dôležité body.

Podobne ako v prvom sete dospelo skóre do stavu 4:4. Američanky však spravili niekoľko zbytočných chýb, a tak išla Jamrichová podávať na víťazstvo. 

Po priamom bode z podania a dvoch volejoch Valentovej prišli na rad tri mečbaly, pričom Jamrichová využila na podaní až tretiu šancu na výhru.

VIDEO: Záverečná loptička finále /zdroj: Luciano Cuevas/X/

Valentová tak zažila fantastický turnaj, keďže o pár hodín skôr triumfovala aj vo dvojhre. Paradoxom je, že cestou za singlovým titulom zdolala vo štvrťfinále svoju deblovú partnerku. 

"V prvom rade chcem pogratulovať dievčatám a poďakovať im za finále. Ďakujem aj Tereze, že so mnou hrala štvorhru. Bolo to prvýkrát, čo sme hrali spolu štvorhru a bolo to cool.

Ďakujem aj fanúšikov, ktorí prišli na náš zápas. Bolo pekné hrať na tomto kurte a tiež ďakujem trénerovi, rodičom, sestre a rodine," povedala Jamrichová.

V ére samostatnosti vybojovalo titul v juniorskom grandslamovom debli sedem Slovákov. Podarilo sa to aj Henriete Nagyovej, Chantal Škamlovej, Jane Čepelovej, Filipovi Horanskému, Viktórii Hrunčákovej a Tereze Mihalíkovej.

"Je to obrovský úspech Renátky, jej trénera Janka Matúša i celého slovenského tenisu. Ziskom tretieho titulu sa zaradila medzi najväčšie talenty na svete.

Verím, že dokáže preraziť aj medzi ženami. Má všetky predpoklady na to, aby sa posúvala dopredu aj vo svetovom rebríčku WTA," uviedol pre TASR Moška.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Jamrichová získala titul na Roland Garros. Ďakujem ti, že si so mnou hrala, vravela Češke