Jamrichová si v Paríži vyrovnala svoje maximum, Češka na jej hru nenašla odpoveď

Renáta Jamrichová.
Renáta Jamrichová. (Autor: Slovenský tenisový zväz/ facebook)
Sportnet|4. jún 2024 o 14:23

Zápas o postup do osemfinále netrval ani hodinu.

Roland Garros 2024

Dvojhra junioriek - 2. kolo:

Renáta Jamrichová (SR-1) - Lucie Urbanová (ČR) 6:3, 6:2

PARÍŽ. Do tohtoročnej juniorky na Roland Garros nevstúpila Renáta Jamrichová ideálne. V 1. kole jej niekoľko desiatok minút trvalo, kým sa dostala do tempa.

Na kurte sa slabšie pohybovala, pomerne dosť kazila, no napokon bulharskú tenistku Yoanu Konstantinovú zdolala po setoch 3:6, 6:2, 6:1.

V utorok to už bola iná pesnička. Tentokrát si Jamrichová od začiatku držala vysokú úroveň svojej hry a za 59 minút postúpila do osemfinále. 

Češku Luciu Urbanovú zdolala pomerne hladko 6:3, 6:2.

V prvom sete síce dvakrát stratila Jamrichová podanie, ale počas celého zápasu bola dominantnou hráčkou. Razantnými údermi často dostávala súperku pod tlak, s ktorým sa Urbanová nevedela vyrovnať.

Výmeny často končili jej vynútenými chybami, keď pod paľbou súperky už nedokázala vrátiť loptičku na druhú stranu. Navyše, keď sa snažila Slovenke vyrovnať v razancií, neraz to skončilo nevynútenou chybou.

Jamrichová si trošku "uletela" v šiestom geme druhého setu, keď štyrmi chybami dovolila súperke znížiť na 2:4. Bol to však posledný gem, ktorý Češka získala.

Slovenská tenistka previedla následne dominantný gem na podaní a o pár minút neskôr premenila prvý mečbal. Úderky českej tenistky zastavila páska, na čo Urbanová reagovala vyhodením rakety do vzduchu.

Jamrichová ju prevýšila najmä v úspešnosti získaných bodoch po prvom podaní 79% - 50% a veľmi dobre využívala aj svoje príležitosti na brejk. Na celkovo šesť prelomených servisov jej stačilo osem brejkbalov.

Postupom do osemfinále tak nadviazala na svoj debutový výsledok, keď prvé dve kolá zvládla bez straty setu, ale pred bránami štvrťfinále ju vyradila neskoršia semifinalistka turnaja Anastasiia Gurevová z Ruska.

Zverenka trénera Jána Matúša si v ďalšom kole zmeria sily so Srbkou Teodorou Kostovičovou, ktorej v juniorskom rebríčku ITF patrí 20. miesto.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Jamrichová si v Paríži vyrovnala svoje maximum, Češka na jej hru nenašla odpoveď