Takmer dostala kanára. Jamrichová predviedla ďalší obrat a má prvý ženský titul

Renáta Jamrichová.
Renáta Jamrichová. (Autor: TASR)
Miroslav Kováčik|31. mar 2024 o 12:35

Vo finále zdolala rumunskú súperku.

W15 Šarm aš-Šajch 2024

Dvojhra - finále:

Renáta Jamrichová (SR) - Elena-Teodora Cadarová (Rum.-7) 2:6, 6:3, 6:3

ŠARM AŠ-ŠAJCH. Slovenská tenistka Renáta Jamrichová sa stala víťazkou turnaja ITF v egyptskom meste Šarm aš-Šajch s dotáciou 15-tisíc dolárov. 

Podobne ako v predošlých dvoch zápasoch aj vo finále prehrala prvý set, no Rumunku Elenu-Teodoru Cadarovú zdolala 2:6, 6:3, 6:3. Vo veku 16 rokov tak získala svoj premiérový titul medzi ženami.

Naposledy sa z turnajového titulu tešila ešte medzi juniorkami, keď napriek drobnému zraneniu dokázala triumfovať na Australian Open.

Jamrichová nevyužila v úvodnom sete viacero príležitostí. V prvých dvoch gemoch na príjme mala tri brejkbaly, no skóre bolo 0:3 z jej pohľadu.

Na servise sa aj pre zbytočné dvojchyby dostávala pod tlak a dokonca čelila dvom setbalom za stavu 0:5. Kanáru sa však dokázala vyhnúť. 

Dvoma získanými gemami po sebe znížila na 2:5, ale dvojchybe sa nevyhla ani v ôsmom geme a Rumunka čistou hrou na returne ukončila set.

Ani vstup do druhého setu Jamrichovej nevyšiel podľa predstáv, keď prehrávala 0:2. Rýchlo si však zobrala stratené podanie späť a postupne začala dominovať. 

Od stavu 2:3 získala štyri gemy za sebou, a tak si vynútila rozhodujúci set. A tentokrát jeho úvod zvládla oveľa lepšie než v predošlých prípadoch.

Začala čistou hrou, následne získala dôležitý brejk a netrvalo dlho, kým sa Jamrichová dostala do vedenia 4:0. Potom síce aj ona prišla o podanie, ale vypracovaný náskok už proti nasadenej sedmičke nestratila.

Po dvoch hodinách a 21 minútach premenila svoj piaty mečbal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Takmer dostala kanára. Jamrichová predviedla ďalší obrat a má prvý ženský titul