Dokázala to! Jamrichová ovládla na Australian Open juniorskú dvojhru

Renáta Jamrichová s trofejou pre víťazku juniorskej dvojhry na Australian Open 2024.
Fotogaléria (15)
Renáta Jamrichová s trofejou pre víťazku juniorskej dvojhry na Australian Open 2024. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|27. jan 2024 o 03:15

Vo finále získala deväť gemov v sérii.

Australian Open 2024

Dvojhra junioriek - finále:

Renáta Jamrichová (SR-1) - Emerson Jonesová (Aus.-6) 6:4, 6:1

MELBOURNE. Zaťatá päsť a sústredený pohľad smerom k svojej lóži. Takýto obrázok sa často naskytol divákom v Rod Laver Arene pri pohľade na slovenskú tenistku Renátu Jamrichovú.

Minulý rok jej vo Wimbledone a tiež na US Open tesne ušla finálová účasť na juniorskom grandslame, no tentokrát si v Melbourne šancu na zisk najcennejšieho titulu doterajšej kariéry nenechala vziať. 

Jamrichová sa stala víťazkou juniorskej dvojhry na Australian Open. Na turnaji stratila iba jeden set a vo finále si poradila s Emerson Jonesovou 6:4, 6:1.

Šestnásťročná rodáčka z Trnavy tak napodobnila úspech Terezy Mihalíkovej, ktorá v Melbourne ovládla rovnakú súťaž pred deviatimi rokmi.

V ére samostatného Slovenska sa na juniorskej úrovni podarilo vyhrať grandslamovú dvojhru aj Martinovi Kližanovi na Roland Garros 2006 a tiež Kristíne Kučovej o rok neskôr na US Open.

FOTO: Renáta Jamrichová získala juniorsky titul na Australian Open 2024

Zverenka trénera Jána Matúša začala finále zakríknuto a jej súperka sa rýchlo dostala do vedenia 3:0. Následne mala za stavu 4:1 brejkbal, no práve tento moment zmenil smer finálového zápasu.

Jamrichová si v šiestom geme nielenže udržala podanie, no v nasledujúcom geme zmazala výhodu súperkinho brejku. Napokon vyhrala až deväť gemov po sebe, a tak po približne trištvrte hodine viedla 6:4, 4:0.

Domáca Austrálčanka sa v piatom geme druhého setu s problémami vyhla kanáru. Po zmene strán mala príležitosti aj na prelomenie podania slovenskej tenistky, no viac sa jej už nepodarilo súboj zdramatizovať.

V Melbourne získala už svoj druhý titul. Vlani sa tešila v juniorskej štvorhre spoločne s Taliankou Federicou Urgesiovou.

VIDEO: Záverečná ceremónia po víťazstve Renáty Jamrichovej

"V prvom rade by som chcela zagratulovať Emerson a jej tímu. Odviedli ste skvelú prácu nielen počas tohto týždňa. Chcem sa poďakovať svojmu trénerovi, ktorý je so mnou nielen tu, ale posledných osem rokov.

Tiež by som chcela poďakovať mojej rodine a tiež kondičnému trénerovi, ktorí ma podporujú. A ďakujem aj vám fanúšikom. Aj vďaka vám mám na tento turnaj úžasné spomienky," povedala Jamrichová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Dokázala to! Jamrichová ovládla na Australian Open juniorskú dvojhru