Tenis, Rebríčky: Djokovič dvojkou, ak zdolá Nadala

Novak Djokovič sa môže v sobotu posunúť na druhé miesto rebríčka pred Rafaela Nadala.
Novak Djokovič sa môže v sobotu posunúť na druhé miesto rebríčka pred Rafaela Nadala. (Autor: SITA, AP)
SITA|16. máj 2008 o 23:45

Srbský tenista Novak Djokovič sa v sobotu môže stať novou dvojkou dlhodobého svetového rebríčka pre nasadzovanie.

HAMBURG 16. mája (SITA) - Zverenec Slováka Mariána Vajdu na to potrebuje v semifinále na turnaji ATP Masters Series v Hamburgu zdolať Španiela Rafaela Nadala, ktorému patrí post vicepanovníka za Švajčiarom Rogerom Federerom, a to už rekordných 147 týždňov v rade od 25. júla 2005.

„Ak mi podsúvate odpoveď takéhoto typu, potom musím uznať, že pôjde o čosi viac ako pri normálnom semifinále, ale výnimočnejšie by to bolo, keby sme hrali o post jednotky,“ povedal Nadal po piatkovom štvrťfinálovom triumfe nad svojím krajanom Carlosom Moyom. „Počínal som si rovnako ako kedykoľvek inokedy a pokúšal som sa zachovať si koncentráciu,“ povedal Djokovič po víťazstve nad Španielom Albertom Montanesom medzi najlepšími ôsmimi. „Nole“ by prípadným úspechom a novým renkingovým maximom svojej doterajšej kariéry dal venoval sebe predčasný darček k 21. narodeninám, ktoré oslávi budúci štvrtok.

„Rafa“ vedie v bilancii vzájomných súbojov 6:3 a mal navrch vo všetkých troch dueloch na antuke (bez straty setu), ale naposledy na tvrdom povrchu v semifinále na marcovom podujatí v Indian Wells jednoznačne dominoval Srb - 6:3, 6:2. V druhom semifinále v Hamburgu sa stretnú líder počítačového poradia Federer a nenasadený Talian Andreas Seppi.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenis, Rebríčky: Djokovič dvojkou, ak zdolá Nadala