Sinner si upevnil vedenie, Sabalenková si polepšila. Schmiedlová klesla o 9 miest

Jannik Sinner na turnaji ATP Cincinnati 2024.
Jannik Sinner na turnaji ATP Cincinnati 2024. (Autor: TASR/The Canadian Press via AP)
SITA|20. aug 2024 o 13:23

Klein sa udržal na 109. pozícii, Kližan je blízko TOP 300.

BRATISLAVA. Lídrami tenisových rebríčkov WTA, resp. ATP zostali aj pre aktuálny týždeň Poľka Iga Swiateková a Talian Jannik Sinner. V TOP 10 mužského rebríčka sa nič nezmenilo, medzi ženami nastali zmeny poradia.

Swiateková je na čele rebríčka WTA o priepastných 2679 bodov pred Arynou Sabalenkovou z Bieloruska, ktorá sa zásluhou titulu na turnaji v Cincinnati dostala pred Američanku Cori Gauffovú.

Štvrtá je Kazaška Jelena Rybakinová, piata Talianka Jasmine Paoliniová, šiesta ďalšia americká hráčka Jessica Pegulová a siedma Číňanka Čchin-wen Čeng.

Na ôsmy post sa posunula Češka Barbora Krejčíková, na deviaty klesla Grékyňa Maria Sakkariová a elitnú desiatku uzatvára Lotyška Jelena Ostapenková, ktorá na jedenásty stupienok odsunula Američanku Danielle Collinsovú.

Zo Sloveniek je najvyššie Anna Karolína Schmiedlová na 84. mieste, ktoré klesla o 9 priečok. Národnou dvojkou je Rebecca Šramková na 114. priečke. V tretej stovke sa nachádza Viktória Hrunčáková na 211. poste.

Sinner po titule v Cincinnati vedie o 2300 bodov pred Srbom Novakom Djokovičom.

Tretí zostal Španiel Carlos Alcaraz, štvrtý Nemec Alexander Zverev, piaty Rus Daniil Medvedev, šiesty jeho krajan Andrej Rubľov, siedmy Poliak Robert Hurkacz, ôsmy Nór Casper Ruud, deviaty Bulhar Grigor Dimitrov a desiaty Austrálčan Alex de Minaur.

Slovenskou mužskou jednotkou je Lukáš Klein, ktorý sa udržal na 109. pozícii. Jozefovi Kovalíkovi patrí 114. priečka, slovenská trojka je Martin Kližan na 323. mieste.

V deblovom rebríčku sú na čele Španiel Marcel Granollers spolu s Argentínčanom Horaciom Zeballosom, slovenskou mužskou jednotkou vo štvorhre je Miloš Karol na 261. stupienku.

Medzi ženami je v rekingu deblistiek najvyššie Novozélanďanka Erin Routliffeová. Najlepšia Slovenka Tereza Mihalíková figuruje na 53. pozícii.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Sinner si upevnil vedenie, Sabalenková si polepšila. Schmiedlová klesla o 9 miest