Rubľov ma dusil ako žabu, uznal Djokovič. Srb napriek tomu útočí na rekordný titul

Novak Djokovič.
Novak Djokovič. (Autor: TASR/AP)
SITA|5. nov 2023 o 14:11

Srb má v Paríži šancu na rekordný siedmy titul.

PARÍŽ. Srb Novak Djokovič postúpil do finále mužskej dvojhry na turnaji ATP v Paríži. Na podujatí Masters v meste pod Eiffelovkou tak bude mať šancu získať rekordný siedmy titul.

Súboj o postup do finále proti Rusovi Andrejovi Rubľovovi však pre 36-ročného Djokoviča nebola ľahká záležitosť, rodák z Belehradu triumfoval až po trojsetovej bitke 5:7, 7:6 (3), 7:5.

„Rubľov ma väčšinu zápasu dusil ako had žabu. Hral na extrémne vysokej úrovni. Nemyslím si, že som niekedy čelil takému dobrému Rubľovovi,“ vyhlásil Djokovič, ktorý v Paríži na ceste do finále odohral už tretí trojsetový zápas.

Vo štvrťfinále turnaja vyradil aj obhajcu minuloročného titulu Holgera Runeho z Dánska. Djokovič priznal, že ho počas ostatných troch dní limitoval žalúdočný vírus.

„Som hrdý na to, že som sa nevzdával, bojoval a veril, že to dokážem otočiť,“ dodal Djokovič.

Vo finále nastúpi proti Grigorovi Dimitrovovi. Bulhar v semifinále zvíťazil nad Grékom Stefanosom Tsitsipasom v troch setoch 6:3, 6:7 (1), 7:6 (3). Vo finále turnaja kategórie Masters 1000 sa predstaví po šiestich rokoch.

„Som šťastný, akým spôsobom som zvládol tento duel. Po druhom sete a predovšetkým po tajbrejku to bolo mimoriadne zložité.

V tretej hre tretieho setu som prehrával 15:40 a vravel som si, že takto to ďaleko nedotiahnem. Hovoril som si, že musím niečo zmeniť, lebo takto to nemôže pokračovať,“ povedal Dimitrov.

V tajbrejku tretieho setu bolo kľúčových, že Bulhar získal pre seba úvodných päť loptičiek.

„Využil som tieto šance a to bolo všetko, čo som mohol proti takému kvalitnému súperovi spraviť. Ak Tsitsipasa necháte diktovať, skončili ste. Zostal som sústredený a zakaždým, keď som mal loptičku na rakete, som s ňou chcel niečo spraviť,“ dodal Dimitrov.

Finále turnaja Masters 1000 si zahrá prvýkrát od roku 2017, keď triumfoval na podujatí v americkom Cincinnati.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rubľov ma dusil ako žabu, uznal Djokovič. Srb napriek tomu útočí na rekordný titul