Federer, Thiem a teraz aj Nadal. Španiel predčasne ukončil sezónu

Rafael Nadal.
Rafael Nadal. (Zdroj: TASR/AP)
TASR|20. aug 2021 o 13:30

Dôvodom je zranenie nohy.

MADRID. Španielsky tenista Rafael Nadal sa v piatok odhlásil z posledného grandslamového turnaja sezóny US Open. Tiež oznámil, že tento rok už nebude súťažiť. Dôvodom je zranenie nohy, ktoré si privodil na Roland Garros.

Tridsaťpäťročný Španiel po prehre v semifinále parížskeho turnaja vynechal Wimbledon aj olympijské hry v Tokiu, pričom ako dôvod uviedol únavu.

"Je mi ľúto, že musím, že som ukončil moju sezónu 2021. So zranenou nohou som trpel oveľa viac, ako by som mal, a potrebujem si zobrať nejaký čas voľno, aby som našiel riešenie na tento problém," napísal Nadal na sociálne siete.

Dodal však, že je stále motivovaný a pripravený spraviť všetko, čo treba, aby sa dostal do najlepšej možnej formy.

Španielsky tenista vyhral počas kariéry dvadsať grandslamových titulov rovnako ako jeho veľkí súperi Novak Djokovič a Roger Federer. Aj štyridsaťročný Švajčiar sa odhlásil z US Open, lebo musí podstúpiť ďalšiu operáciu kolena.

Na záverečnom grandslamovom podujatí sezóny bude chýbať i obhajca vlaňajšieho titulu. Rakúšan Dominic Thiem sa z neho odhlásil a zároveň ukončil sezónu, pretože sa nestihol zotaviť zo zranenia zápästia.

Chýbať bude aj šampión z roku 2016 Stan Wawrinka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Federer, Thiem a teraz aj Nadal. Španiel predčasne ukončil sezónu