Šanca pre iných. Nadal sa odhlásil z turnaja, ktorému roky vládol

Rafael Nadal.
Rafael Nadal. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|4. apr 2023 o 13:10

Štartovať nebude ani Carlos Alcaraz.

PARÍŽ. Španielski tenisti Rafael Nadal a Carlos Alcaraz sa odhlásili z antukového turnaja Masters 1000 v Monte Carle (8.-16. apríla).

Nadal sa ešte stále nezotavil zo zranenia nohy, ktoré utrpel ešte v januári. Alcaraz nebude štartovať v Monaku pre problémy s rukou a chrbtom.

Nadal získal v Monte Carle rekordných jedenásť titulov.

"Nie som schopný hrať na jednom z najdôležitejších turnajov mojej kariéry, v Monte Carle. Zatiaľ nemôžem hrať bez obmedzení, musím teda pokračovať v prípravnom procese. Verím, že sa vrátim čoskoro," napísal na twitteri.

Už 22-násobný grandslamový šampión smeruje svoj návrat na Roland Garros v Paríži, no práve tento turnaj využíval ako kľúčové podujatie v príprave na antukový grandslam, ktorý sa tento rok začne 28. mája. 

Tridsaťšesťročný Španiel sa zranil počas zápasu s Američanom Mackenziem McDonaldom v druhom kole Australian Open. Nadal sa už odhlásil z turnajov v Dauhe a Dubaji i z podujatí Masters 1000 v Indian Wells i Miami.

Alcaraz absenciu v Monte Carle zdôvodnil "fyzickým diskomfortom".

"Mám posttraumatickú artritídu v ľavej ruke a svalové nepohodlie v chrbtici. Je potrebný odpočinok, aby som sa pripravil na všetko, čo príde," povedal stále iba 19-ročný Alcaraz, ktorému patrí 2. miesto v rebríčku ATP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Šanca pre iných. Nadal sa odhlásil z turnaja, ktorému roky vládol