26.07.2024 09:00
Deň 0
Paríž 2024
Live

Nadal pociťoval počas tréningu bolesti. Jeho štart v Paríži je otázny, tvrdí tréner

Rafael Nadal.
Rafael Nadal. (Autor: TASR/TT News Agency via AP)
TASR|26. júl 2024 o 07:08

Španielsky tenista by sa mal na OH predstaviť vo dvojhre i vo štvorhre po boku svojho krajana Carlosa Alcaraza.

PARÍŽ. Štart španielskeho tenistu Rafaela Nadala na olympijskom turnaji v Paríži je otázny, uviedol to tréner 22-násobného grandslamového šampióna Carlos Moya.

Podľa jeho slov začal Nadal počas stredajšieho tréningu na antuke areálu Roland Garros pociťovať bolesti v oblasti stehna.

"Bolesti sa postupne stupňovali, preto musel Rafa predčasne ukončiť tréning. Nechceme nič siliť, uvidíme, či bude do začiatku turnaja stopercentne fit," citovala Moyu agentúra AFP.

Nadal by sa mal v Paríži predstaviť vo dvojhre i vo štvorhre po boku svojho krajana Carlosa Alcaraza.

V singli ho v 1. kole čaká Maďar Márton Fucsovics, v 2. kole by mohol nastúpiť proti svojmu dlhoročnému rivalovi Srboci Novakovi Djokovičovi.

Nadal má vo svojej zbierke aj olympijské zlato, keď vo dvojhre uspel na OH 2008 v Pekingu, vo štvorhre získal s Marcom Lopezom najcennejší kov v Riu de Janeiru 2016.

Djokovič má spod piatich kruhov na konte iba bronz z dvojhry v Pekingu.

Pred troma rokmi mu turnaj v Tokiu nevyšiel, keď v semifinále dvojhry prehral s neskorším šampiónom Nemcom Alexandrom Zverevom a v dueli o 3. miesto so Španielom Pablom Carrenom-Bustom.

Solbjork Minke Andersonová.
dnes 07:49
Dánsku cyklistku zrazilo auto, sen o olympijských hrách sa jej rozplynulNamiesto Andersonovej bola do Paríža povolaná dánska šampiónka v cestných pretekoch Rebecca Koernerová.
dnes 07:49
Bev Prestamnová.
dnes 08:00
Ženský tím Kanady sa rozpadá. Po incidente s dronom opustila reprezentáciu aj hlavná trénerkaČlen kanadskej futbalovej reprezentácie žien sledoval tréning Nového Zélandu pomocou dronu.
dnes 08:00
Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Paríž 2024»Nadal pociťoval počas tréningu bolesti. Jeho štart v Paríži je otázny, tvrdí tréner