Španielka klesla o štyri, Kučová až o 25 miest. Nové maximum pre mladú Gauffovú

Španielska tenistka Paula Badosová.
Španielska tenistka Paula Badosová. (Autor: TASR/AP)
SITA|17. okt 2022 o 13:35

Aktuálne vydanie rebríčkov WTA a ATP.

BRATISLAVA. Poľka Iga Swiateková a Španiel Carlos Alcaraz sú naďalej lídrami tenisových rebríčkov WTA, respektíve ATP. V hodnoteniach žien a mužov sa v porovnaní s predchádzajúcim týždňom nezmenilo poradie v Top 3.

Swiateková si triumfom na turnaji v americkom San Diegu upevnila post svetovej jednotky, pred Tunisankou Ons Jabeurovou vedie o neuveriteľných 6280 bodov. Tretia zostala Estónka Anett Kontaveitová.

Španielka Paula Badosová klesla zo štvrtej na ôsmu priečku, dostali sa pred ňu Bieloruska Aryna Sabalenková, Američanka Jessica Pegulová, Grékyňa Maria Sakkariová aj ďalšia americká hráčka Coco Gauffová.

Pre 18-ročnú tenistku je to nové kariérne maximum. Deviaty stupienok zostal pre Rumunku Simonu Halepovú a desiaty pre Francúzku Caroline Garciovú.

Zo Sloveniek je najvyššie Anna Karolína Schmiedlová, ktorá sa zo 107. miesta posunula na 104. priečku. Národnou dvojkou je Viktória Kužmová (146.). V druhej stovke je aj Kristína Kučová, ktorá klesla o 25 miest na 187. post.

Španielsky mladík Alcaraz vedie rebríček ATP pred krajanom Rafaelom Nadalom o 920 bodov, tretí je Nór Casper Ruud.

Štvrtá priečka naďalej patrí Rusovi Daniilovi Medvedevovi, piaty je stále Grék Stefanos Tsitsipas, šiesty Nemec Alexander Zverev a siedmy Srb Novak Djokovič.

Na ôsmu pozíciu sa z deviatej dostal Rus Andrej Rubľov, deviaty je Američan Taylor Fritz a najlepšiu desiatku uzatvára Kanaďan Felix Auger-Aliassime.

Na pozícii slovenskej mužskej jednotky je stále Alex Molčan, ktorý sa zo 49. posunul na 47. miesto. Norbert Gombos opäť vypadol z elitnej stovky a patrí mu 106. stupienok, v druhej stovke sú aj Jozef Kovalík (134.) a Lukáš Klein (170.).

V deblových rebríčkoch sú na čele stále Američan Rajeev Ram a Češka Kateřina Siniaková. Filip Polášek medzi muži klesol na 48. pozíciu a Tereza Mihalíková medzi ženami stúpla z 54. na 53. miesto.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Španielka klesla o štyri, Kučová až o 25 miest. Nové maximum pre mladú Gauffovú