Kvitovú napadol nožom, teraz chce nižší trest. Súd jeho žiadosti nevyhovie

Petra Kvitová.
Petra Kvitová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, SITA|16. apr 2021 o 12:50

Za mrežami pobudne jedenásť rokov.

BRNO. Ústavný súd Českej republiky nevyhovel sťažnosti Radima Žondru, ktorý si odpykáva 11-ročný trest za napadnutie elitnej tenistky Petry Kvitovej.

Žondra v decembri 2016 napadol českú športovkyňu v jej prostějovskom byte a porezal jej ľavú ruku, čím jej spôsobil dlhodobú práceneschopnosť. Svoju vinu doteraz popiera.

Na súde ale s obhajobou neuspel. Krajský súd v Brne mu najprv vymeral osemročný trest, na ďalšom pojednávaní v Olomouci mu ho navýšili na jedenásť rokov aj za ďalšie skutky. Najvyšší súd ale jeho sťažnosti na pochybenia pri vyšetrovaní zamietol.

Žondra sa do bytu tenistky sa dostal pod falošnou zámienkou kontroly kotla, následne jej priložil nôž ku krku a vážne porezal prsty na ruke. Tenistka musela podstúpiť štvorhodinovú operáciu.

Útočník opustil byt až po tom, čo mu tenistka dala 10-tisíc českých korún.

Poprednej českej tenistke dlho hrozil koniec kariéry. Neskôr sa však vrátila do svetovej špičky a aktuálne jej patrí v rebríčku WTA desiata priečka.

"Medzi útokom a návratom na kurty boli chvíle, keď som si hovorila, že je nemožné, aby som sa vrátila. Pamätám si, ako mi ľudia hovorili, že už nikdy nebudem hrať tenis. Ale moja odpoveď bola jednoznačná - chcem hrať a dokážem, že môžem znova hrať," povedala Kvitová nedávno pre Eurosport.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kvitovú napadol nožom, teraz chce nižší trest. Súd jeho žiadosti nevyhovie