Splnila prianie priateľa. Jabeurová je prvou arabskou semifinalistkou Wimbledonu

Ons Jabeurová.
Ons Jabeurová. (Autor: TASR/AP)
TASR|6. júl 2022 o 09:20

Semifinále sa bude niesť v kamarátskej atmosfére.

WIMBLEDON. Tuniská tenistka Ons Jabeurová sa zapísala do histórie, keď sa stala prvou arabskou hráčkou, ktorá postúpila do semifinále dvojhry na grandslamovom podujatí.

Ako nasadená trojka zvíťazila v utorkovom štvrťfinále vo Wimbledone nad Češkou Mariou Bouzkovou v troch setoch 3:6, 6:1 a 6:1.

"Znamená to pre mňa veľa," uviedla 27-ročná Jabeurová po postupe medzi najlepšie kvarteto.

"Už dlhší čas som snívala o tom, že sa prebojujem do tejto fázy. Trochu som o tom debatovala s Hichamom Arazim (bývalým marockým tenistom, pozn. red.). Povedal mi, 'že arabskí hráči vždy prehrajú vo štvrťfinále a už máme toho plné zuby. Prosím ťa, konečne to zlom'. Odpovedala som mu niečo v tom zmysle - pokúsim sa o to, priateľ môj."

Aktuálna svetová dvojka narazí v boji o finále na Nemku Tatjanu Mariovú, ktorá si postupom do semifinále takisto zlepšila grandslamové maximum.

Dvojnásobná mamička sa vo veku 34 rokov stala najstaršou hráčkou, ktorá prvýkrát v kariére postúpila do tejto fázy na podujatiach veľkej štvorky.

Jabeurová a Mariová sú dobré priateľky. "Som za ňu skutočne šťastná. Konečne dostala to, čo si zaslúži," povedala Jabeurová o svojej súperke v semifinále.

"Viem, že sa v minulosti veľa trápila. Nie je ľahké vrátiť sa s dvomi deťmi. Má môj obdiv a rešpekt, bude to pre nás skvelý zápas," citovala Tunisanku agentúra AP.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Splnila prianie priateľa. Jabeurová je prvou arabskou semifinalistkou Wimbledonu