Djokovič sa odpútal sa od Lendla, o semifinále zabojuje aj Nór

Novak Djokovič.
Novak Djokovič. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|17. nov 2021 o 15:25 (aktualizované 17. nov 2021 o 23:20)

Srb sa blysol štrnástimi esami.

ATP Turnaj majstrov 2021

dvojhra - zelená skupina:

Novak Djokovič (Srb.-1) - Andrej Rubľov (Rus.-5) 6:3, 6:2

Casper Ruud (Nór.-8) - Cameron Norrie (V. Brit.) 1:6, 6:3, 6:4

TURÍN. Srbský tenista Novak Djokovič zvládol aj druhý zápas na tohtoročnom Turnaji majstrov. Andreja Rubľova zdolal hladko 6:3, 6:2 a dosiahol svoje jubilejné 40. víťazstvo na záverečnom podujatí sezóny.

Srb síce prehral hneď úvodné podanie, ale následne na kurte dominoval. Rusovi povolil len päť gemov a po 68 minútach ukončil zápas svojím 14. esom. Spravil len osem nevynútených chýb oproti 26 súpera.

"Bolo mi jasné, že budem musieť hrať výborne. Začiatok mi nevyšiel podľa predstáv, stratil som servis. Rozbiehal som sa pomalšie, no pomohli mi nové loptičky. Našiel som dobrý rytmus a dokázal zahrať správne údery.

Dôležité bolo, že vďaka úspešnému obhodeniu som súpera brejkol na 5:3. V druhom sete som dobre podával, to bolo kľúčové," uviedol v prvom rozhovore.

Po Rusovi Daniilovi Medvedevovi je rodák z Belehradu druhým semifinalistom a s veľkou pravdepodobnosťou sa stane aj víťazom zelenej skupiny.

Momentálne má viac víťazstiev na Turnaji majstrov len Švajčiar Roger Federer - 59. Djokovič sa v tomto rebríčku dostal na druhé miesto pred Ivana Lendla (39).

Zverenec trénera Mariána Vajdu postúpil po desiaty raz do semifinále na Turnaji majstrov a svoju zápasovú bilanciu v tomto roku vylepšil na 50-6.

Vo večernom zápase zdolal Nór Casper Ruud Brita Camerona Norrieho 1:6, 6:3, 6:4 a v piatok sa stretne s Rubľovom v priamom súboji o semifinále.

Norrie nahradil zraneného Gréka Stefanosa Tsitsipasa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič sa odpútal sa od Lendla, o semifinále zabojuje aj Nór