Nečakaná zmena v Djokovičovom tíme. Po piatich rokoch ukončil úspešnú spoluprácu s trénerom

Gesto srbského tenistu Novaka Djokoviča.
Gesto srbského tenistu Novaka Djokoviča. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|27. mar 2024 o 10:42

Srbský tenista sa aktuálne pripravuje na antukovú sezónu.

BRATISLAVA. Srbský tenista Novak Djokovič ukončil spoluprácu s chorvátskym trénerom Goranom Ivaniševičom. Dvojica spolu spolupracovala od roku 2019.

Počas tohto obdobia získala aktuálna svetová jednotka 12 grandslamových titulov.

Srbský tenista o tom informoval na sociálnej sieti.

„Jasne si pamätám na moment, keď som pozval Gorana, aby bol súčasťou môjho tímu. Bolo to v roku 2018 a Marián a ja sme sa snažili inovovať a priniesť nášmu duu kúzlo podávania.

V skutočnosti sme odvtedy priniesli nielen podanie, ale aj veľa smiechu, zábavy, koncoročné poradie číslo 1, rekordné úspechy a ďalších 12 grandslamov (a niekoľko finále)," uviedol Srb.

„Goran a ja sme sa pred pár dňami rozhodli prestať spolupracovať. Naša chémia na kurte mala svoje muchy, ale naše priateľstvo bolo vždy pevné ako skala.

V skutočnosti som hrdý na to, že môžem povedať, že okrem toho, že sme spolu vyhrávali turnaje, mali sme mnoho rokov aj vedľajšiu bitku v Parchisi. A tento turnaj pre nás nikdy nekončí. Šefinjo, ďakujem za všetko priateľu. Ľúbim ťa," pokračoval Djokovič.

Ivaniševič sa stal hlavným trénerom Srba v marci 2022, predtým niekoľko rokov pracoval po boku Slováka Mariána Vajdu.

Djokovič mal minulý rok jednu zo svojich najlepších sezón, získal tri grandslamové tituly a vo finále Wimbledonu prehral v piatich setoch so Španielom Carlosom Alcarazom.

Djokovič v úvode tejto sezóny najprv neuspel v semifinále Australian Open s Talianom Jannikom Sinnerom, ktorý nakoniec získal titul.

Prekvapujúco vypadol už v 3. kole na turnaji v Indian Wells, keď podľahol ďalšiemu Talianovi Lucovi Nardimu v troch setoch 4:6, 6:3, 3:6. Neskôr sa odhlásil z turnaja v Miami.

Srbský tenista sa aktuálne pripravuje na antukovú sezónu, v ktorej sa bude uchádzať o štvrtý titul na French Open, ktoré sa uskutoční od 26. mája do 9. júna.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nečakaná zmena v Djokovičovom tíme. Po piatich rokoch ukončil úspešnú spoluprácu s trénerom