Djokovič má operáciu úspešne za sebou. Prebehla dobre, uistil fanúšikov

Novak Djokovič
Novak Djokovič (Autor: TASR/AP)
REUTERS|6. jún 2024 o 12:21

Urobím všetko pre to, aby som sa mohol čo najskôr vrátiť na kurty, povedal Srb.

PARÍŽ. Novak Djokovič sa vo štvrtok podrobil operácii kolena po tom, ako musel odstúpiť z Roland Garros pre zranenie. V ohrození je jeho štart na Wimbledone a olympijských hrách.

Zranenie, ktoré utrpel pri víťazstve vo štvrtom kole nad Franciscom Cerundolom, ukončilo Srbovu snahu o zisk rekordnej 25. grandslamovej trofeje a bude mať za následok, že v pondelok príde o post svetovej jednotky, na ktorý sa dostane Talian Jannik Sinner.

Výsledky magnetickej rezonancie odhalili, že Djokovič, ktorý hral ďalej s liekmi proti bolesti, utrpel roztrhnutý mediálny meniskus, čo ho prinútilo prijať toto rozhodnutie.

"V uplynulom dni som musel urobiť niekoľko ťažkých rozhodnutí po tom, ako som počas posledného zápasu utrpel natrhnutie menisku. Stále to všetko spracovávam, ale som rád, že vás môžem informovať, že operácia prebehla dobre," uviedol Djokovič v príspevku na Instagrame.

"Som veľmi vďačný tímu lekárov, ktorí mi stáli po boku, ako aj obrovskej podpore, ktorú som dostal od svojich fanúšikov.

Urobím všetko pre to, aby som bol zdravý a fit a mohol sa čo najskôr vrátiť na kurty. Moja láska k tomuto športu je silná a túžba súťažiť na najvyššej úrovni je to, čo ma drží pri živote."

Wimbledon, ktorý Djokovič vyhral sedemkrát, sa uskutoční od 1. do 14. júla, zatiaľ čo tenisový turnaj mužskej dvojhry na olympijských hrách v Paríži je naplánovaný na 27. júla až 4. augusta.

Djokovičovo zranenie bolo poslednou zo série nešťastných udalostí pre 37-ročného tenistu, ktorý vlani vyhral tri zo štyroch turnajov kategórie major, ale v tejto sezóne akoby vypadol z tempa.

V roku 2024 nezískal žiadny titul a na januárovom Australian Open utrpel semifinálovú prehru od neskoršieho víťaza Jannika Sinnera.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič má operáciu úspešne za sebou. Prebehla dobre, uistil fanúšikov