Šok ešte pred začiatkom turnaja. Australian Open prišiel o favorita

Nick Kyrgios oznámil, že sa odhlásil z Australian Open 2023.
Nick Kyrgios oznámil, že sa odhlásil z Australian Open 2023. (Autor: TASR/AP)
TASR|16. jan 2023 o 08:10

Som z toho zničený, reagoval Nick Kyrgios.

MELBOURNE. Austrálsky tenista Nick Kyrgios sa odhlásil z úvodného grandslamového turnaja roka Australian Open pre zranenie kolena. Vyšetrenie magnetickou rezonanciou odhalilo v jeho kolene cystu aj natrhnuté väzy.

Vlaňajší wimbledonský finalista mal v utorok nastúpiť v prvom kole dvojhry proti Rusovi Romanovi Saffjulinovi. Nahradí ho Američan Denis Kudla.

"Som zničený z toho, že môcť nebudem štartovať na domácom grandslame. V Melbourne som odohral niekoľko skvelých turnajov, vlani sme s Thanasim Kokkinakisom získali titul vo štvorhre, keď sme podali životné výkony.

Je to brutálne, no zranenia patria k športu," uviedol pre akreditované médiá Kyrgios, ktorý pre problémy s členkom vynechal aj United Cup.

VIDEO: Nick Kyrgios oznámil odhlásenie z Australian Open 2023

Nejde o prvé sklamanie pre domácich fanúšikov. Už skôr sa totiž odhlásila z turnaja Kyrgiosova krajanka s chorvátskymi koreňmi Ajla Tomljanovičová.

"Tento turnaj bol pre mňa jeden z najdôležitejších v kariére, takže nebolo ľahké rozhodnúť sa vynechať ho. Teraz sa môžem len pozerať dopredu a urobiť všetko pre návrat," dodal 27-ročný rodák z mesta Canberra.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Šok ešte pred začiatkom turnaja. Australian Open prišiel o favorita