Získala tam prvý veľký titul. Osaková sa odhlásila z ďalšieho turnaja

Naomi Osaková.
Naomi Osaková. (Autor: TASR/AP)
TASR|23. sep 2021 o 09:45

Podujatie sa tento rok pre pandémiu nekoná v tradičnom termíne.

INDIAN WELLS. Japonská tenistka Naomi Osaková sa podľa očakávania odhlásila z turnaja BNP Paribas Open v kalifornskom Indian Wells.

Bývalá jednotka ženského svetového rebríčka WTA bezprostredne po prehre s Leylah Fernandezovou v 3. kole grandslamového turnaja US Open vyhlásila, že si plánuje dať hernú prestávku.

"V poslednej dobe sa cítim tak, že keď vyhrám, nie som šťastná, je to skôr úľava. A keď prehrám, som veľmi smutná. Myslím, že to nie je normálne," citovala ju agentúra AP.

"Úprimne neviem, kedy budem hrať svoj ďalší zápas. Myslím, že si dám na nejaký čas pauzu," uviedla Osaková po vypadnutí vo Flushing Meadows.

Dvadsaťtriročná tenistka si dala prestávku aj po tom, čo sa pred 2. kolom odhlásila z Roland Garros. Následne vynechala aj Wimbledon.

Upriamovala tým pozornosť na psychické zdravie, s ktorým sa dlhodobo trápila.

Turnaj v Indian Wells sa začína 4. októbra a potrvá dva týždne. Pre pandémiu koronavírusu sa podujatie vlani nekonalo a aj tento rok ho presunuli z typického marcového termínu.

Osaková je štvornásobná grandslamová šampiónka, posledný titul z turnajov veľkej štvorky získala začiatkom tohto roka na Australian Open.

V Indian Wells vyhrala v roku 2018. Bol to jej prvý titul v kariére. Práve po tomto triumfe sa začala zaraďovať medzi svetovú špičku. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Získala tam prvý veľký titul. Osaková sa odhlásila z ďalšieho turnaja