Tenis: Nadalovo jubilejné 30. víťazstvo v rade

Rafael Nadal.
Rafael Nadal. (Autor: SITA, AP)
SITA|31. júl 2008 o 15:00

Španielsky tenista Rafael Nadal dosiahol v stredu na turnaji ATP Masters Series v americkom Cincinnati svoje jubilejné 30. víťazstvo v rade.

CINCINNATI 31. júla (SITA) - Úradujúci grandslamový šampión z Roland Garros i Wimbledonu naposledy prehral 7. mája s krajanom Juanom Carlosom Ferrerom v 2. kole na antuke v Ríme, aj to najmä pre pľuzgiere na pravom chodidle.

V 2. kole v turnaja v Cincinnati Nadal prevalcoval Francúza Florenta Serru za 46 minút 6:0, 6:1. Súperovi doprial čestný gem až v desiatej hre a celkovo mu umožnil pripísať si len 20 bodov, z nich 2 dvojchybami. "Keď hráte veľa a často, je to dôležité, absolvovať občas aj jednoduché zápasy ako bol tento," pochvaľoval si "Rafa", ktorý má šancu dostať sa už po tomto týždni na prvé miesto vo svetovom rebríčku ATP Entry pred Švajčiara Rogera Federera, ak sám získa titul a zároveň rival zlyhá už pred semifinále.

Nadal je čakateľom na druhej pozícii v renkingu 158 týždňov v rade. "Každý túži byť lídrom, ale ja sa teraz koncentrujem iba na moje výkony tu v Cincinnati. Ak si budem počínať tak, ako v ostatných štyroch - piatich týždňoch, potom sa skôr či neskôr tou jednotkou vari stanem," zachováva si trpezlivosť 22-ročný ľavák z Manacoru na Malorke.

Medzi najlepšími šestnástimi si Nadal zmeria sily s Nemcom Tommym Haasom (42. v počítačovom poradí), ktorého práve v cincinnatskom osemfinále predvlani zdolal 7:6 (5), 6:3 a následne tento výsledok takisto ešte v sezóne 2006 potvrdil v madridskej hale (6:4, 6:3).

V stredu sa proti Talianovi Simonemu Bolellimu potrápil Srb Novak Djokovič. Zverenec Mariána Vajdu odvrátil 10 z 12 brejkbalov, zvíťazil 7:6 (2), 7:6 (2) a vo štvrtok ho vyzve ďalší nenasadený tenista z Apeninského polostrova Andreas Seppi. "Zďaleka som nepredviedol optimálny výkon - najmä pri podaní to bolo príliš nevyrovnané," uznal Djokovič. Najvyššie nasadený obhajca titulu Federer postúpil do osemfinále už v utorok, hoci proti domácemu Robbym Gineprimu bol gem na príjme od prehry.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenis: Nadalovo jubilejné 30. víťazstvo v rade