Tenis: Nadal poprel správy o konci jeho kariéry

Rafael Nadal na koniec kariéry nemyslí. Je to pochopiteľné, má len 21 rokov.
Rafael Nadal na koniec kariéry nemyslí. Je to pochopiteľné, má len 21 rokov. (Autor: REUTERS)
SITA|29. nov 2007 o 13:39

MADRID 29. novembra (SITA) - Španielsky tenista Rafael Nadal dementoval stredajšie informácie lokálnych médií o zdravotnom stave, ktorý by mohol znamenať predčasné ukončenie jeho kariéry. "Toto zranenie ...

MADRID 29. novembra (SITA) - Španielsky tenista Rafael Nadal dementoval stredajšie informácie lokálnych médií o zdravotnom stave, ktorý by mohol znamenať predčasné ukončenie jeho kariéry.

"Toto zranenie mi nezabránilo hrať počas ostatných dvoch rokov na vrcholnej úrovni. Článok, ktorý sa objavil, je úplne mimo," skonštatoval druhý muž svetového renkingu ATP Entry pre nasadzovanie. Toni Nadal, strýko a zároveň tréner 21-ročného rodáka z Manacoru, sa mal pre Diario de Mallorca vyjadriť, že s ľavou nohou trojnásobného víťaza Roland Garros je to "veľmi vážne" a na otázku, či chronické následky zranenia ohrozujú Nadalovu kariéru, údajne odpovedal: "Neviem. Prenechal by som to lekárom. Rafael však musí vykonávať veľa rôznych opatrení, keď chce hrať."

Nadal, ktorý na novembrovom Masters Cupe v Šanghaji rovnako ako vlani podľahol v semifinále Švajčiarovi Rogerovi Federerovi, nedávno pre El País priznal, že už dva roky nie je kondičné behanie súčasťou jeho prípravy a nahrádza ho bicyklovaním či plávaním. "Predtým som to nepovedal, pretože takéto reči znejú ako výhovorky. Nerád hovorím o zraneniach. Kondičnú prípravu podstupujem denne, ale nemôžem behať," vyhlásil tenista, ktorý má chronické ťažkosti s oboma kolenami.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenis: Nadal poprel správy o konci jeho kariéry