Musetti dosiahol životný triumf. Po päťsetovej bitke zabojuje o grandslamové finále

Lorenzo Musetti oslavuje postup do semifinále
Lorenzo Musetti oslavuje postup do semifinále (Autor: TASR/AP)
TASR|10. júl 2024 o 20:06

V semifinále vyzve Djokoviča.

Wimbledon 2024

muži - štvrťfinále:

Lorenzo Musetti (Tal.-25) - Taylor Fritz (USA-13) 3:6, 7:6 (5), 6:2, 3:6, 6:1,

LONDÝN. Taliansky tenista Lorenzo Musetti postúpil do prvého singlového grandslamového semifinále.

Dvadsiatypiaty nasadený vo štvrťfinále wimbledonskej dvojhry zvíťazil nad trinástkou "pavúka" Američanom Taylorom Fritzom po päťsetovom boji 3:6, 7:6 (5), 6:2, 3:6, 6:1.

V dueli o finále nastúpi proti Srbovi Novakovi Djokovičovi. Sedemnásobný wimbledonský šampión a druhý nasadený postúpil medzi najlepšiu štvorku bez boja, Austrálčan Alex de Minaur totiž pre zranenie bedrového kĺbu odstúpil z turnaja.

Fritz odštartoval zápas proti Musettimu lepšie, v štvrtom geme prelomil súperov servis a prvý set získal pre seba v pomere 6:3.

Talian v druhom dejstve zlepšil pohyb a spresnil svoju hru. Za stavu 5:3 síce nedokázal dopodávať, nevyužil šancu ani pri servise Američana, ale v tajbrejku mal navrch.

Víťazstvo v skrátenej hre mu pomohlo, v treťom sete dvakrát brejkol Fritza a vyhral ho po výsledku 6:2.

V štvrtom mal Musetti štyri brejkbaly, ale nepremenil ani jeden z nich. Na druhej strane Fritz v ôsmom geme šancu využil a vynútil si rozhodujúci piaty set. V ňom prišiel rozhodujúci okamih duelu už za stavu 1:0 pre Taliana.

Musetti zobral súperovi podanie, vytvoril si náskok 5:0 a v siedmom geme využil hneď prvý mečbal.

"Pravdepodobne nemám slová. Musím si uvedomiť, čo som dosiahol. Ďakujem talianskym fanúšikom, ktorí ma povzbudzovali. Stále si zvykám hrať na takýchto veľkých kurtoch. Myslím si, že som odohral fantastický zápas. Som veľmi šťastný, že som sa dostal prvýkrát do semifinále.

V úvode zápasu bol Taylor lepší, mal skvelé tempo na servise. V druhom sete som sa naštartoval po strate podania. Snažil som sa ukázať absolútne nasadenie, ktoré som predvádzal celý týždeň," uviedol Musetti v prvom rozhovore priamo na kurte.

V semifinále vyzve Djokoviča: "Asi lepšie pozná povrch a centrálny kurt. Je legendou, hlavne vo Wimbledone. V prechádzajúcich rokoch tu hral skvelo.

Očakávam veľký súboj. Bude to pre mňa jedna z najväčších výziev na okruhu. Pokúsim sa predviesť čo najlepší výkon, dám do toho všetko a uvidíme, ako to dopadne."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Musetti dosiahol životný triumf. Po päťsetovej bitke zabojuje o grandslamové finále