Navrátilová opäť porazila rakovinu. Priznala, že sa obávala najhoršieho

Legendárna tenistka Martina Navrátilová.
Legendárna tenistka Martina Navrátilová. (Autor: Reuters)
Sportnet|21. mar 2023 o 09:45

Legenda prežívala veľmi náročné obdobie.

BRATISLAVA. Legendárna tenistka Martina Navrátilová začiatkom roka oznámila, že jej diagnostikovali rané štádium rakoviny prsníka a hrtana.

"Táto dvojitá pohroma je vážna, ale dá sa s ňou bojovať. Dúfam, že všetko dobre dopadne," uviedla vtedy s odhodlaním rodáčka z Prahy.

Po necelých troch mesiacoch sa zdá, že jej boj je úspešný.

"Podľa názoru lekárov už rakovinu nemám. Ešte budem musieť chodiť na ožarovanie pravého prsníka, ale bude to len pár týždňov a skôr než čokoľvek iné to bude prevencia," povedala Navrátilová, cituje ju web Českej televízie.

Bývalá tenistka podstupovala intenzívnu liečbu tri týždne a bolo to podľa jej slov "najnáročnejšia vec v živote."

Majiteľka 59 granslamových titulov (18 vo dvojhre, 31 vo štvorhre a 10 v mixe, pozn.) v rozhovore so známym novinárom Piersom Morganom, ktorý spovedal aj Cristiana Ronalda, priznala, že prežila veľmi ťažké obdobie.

Martina Navrátilová.
Martina Navrátilová. (Autor: Reuters)

"Tri dni som totálne panikárila, myslela som si, že sa možno nedožijem ďalších Vianoc. Vybavil sa mi zoznam vecí, ktoré chcem urobiť.

A aj keď to môže znieť povrchne, hovorila som si: Dobre, aké poriadne auto chcem šoférovať, ak budem žiť ešte takto rok?," povedala Navrátilová.

Legendárna tenistka, ktorá bola celkovo 332 týždňov svetovou jednotkou, už raz rakovinu porazila. V roku 2010 jej diagnostikovali nádor na prsníku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Navrátilová opäť porazila rakovinu. Priznala, že sa obávala najhoršieho