Ruska, ktorá pomáha ukrajinským deťom. Šarapovovej príbeh je výnimočný

Maria Šarapovová.
Maria Šarapovová. (Autor: TASR/AP)
Jana Sedláková|21. apr 2022 o 06:30

Maria Šarapovová oznámila, že je tehotná.

BRATISLAVA. Na kurte mala vždy vážny výraz a pri každom údere do loptičky bolo počuť jej hlasné výkriky. Roky mala status (nielen) športovej celebrity. Ruská tenistka Maria Šarapovová je bezpochyby jednou z najzaujímavejších osobností ženského tenisu.

Keď k tomu pridáme, že hoci hrala pravou rukou, v ťažkých chvíľach si raketu prehodila do ľavej, ešte to podčiarkuje, akou netradičnou hráčkou bola. Tento zvyk pochádzal z toho, že sa narodila ako ľaváčka, ale neskôr sa preučila na pravú ruku.

Mimo kurtu sa však príliš so súperkami nepriatelila. "Šarapovová od začiatku nikoho nezdravila. Všetci sme to rešpektovali, neprihovárali sme sa jej," spomínala pre Sportnet bývalá slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková.

Ruska vyhrala päť grandslamových titulov, každý aspoň raz. Prvýkrát triumfovala na Wimbledone 2004, keď mala iba 17 rokov. Bola 21 týždňov svetovou jednotkou.

Sú to veľké úspechy, ale v historických tabuľkách k najúspešnejším nepatrí. Stala sa však jednou z najpopulárnejších športovkýň v histórii.

Kariéru ukončila v roku 2020. Po tom, čo 19. apríla oslávila 35. narodeniny, na sociálnych sieťach oznámila, že čaká svoje prvé dieťa. Stále je populárnou športovou hviezdou.

Vďaka čomu sa stala športovou celebritou?

Zarábala najviac

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Ruska, ktorá pomáha ukrajinským deťom. Šarapovovej príbeh je výnimočný