Klein zvládol trojsetový súboj, od hlavnej časti Australian Open ho delí iba krok

Lukáš Klein.
Lukáš Klein. (Autor: TASR/AP)
TASR|11. jan 2024 o 07:05 (aktualizované 11. jan 2024 o 09:20)

Slovenský tenista potvrdzuje dobrú formu.

Australian Open 2024

Muži - 2. kolo kvalifikácie:

Lukáš Klein (SR) - Denis Kudla (USA) 6:3, 6:7 (2), 6:4

Alex Molčan (SR-14) - John Milllman (Austr.) 6:4, 6:3

MELBOURNE. Slovenský tenista Lukáš Klein postúpil do finále kvalifikácie dvojhry na grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne.

V druhom kole zdolal Američana Denisa Kudlu 6:3, 6:7 (2), 6:4. O osude zápasu rozhodol Kleinov brejk v desiatom geme tretieho setu.

V dueli o postup do hlavnej súťaže nastúpi zverenec trénera Karola Kučeru v noci na piatok SEČ proti Talianovi Stefanovi Napolitanovi.

Klein má v úvode sezóny sľubnú formu. Minulý týždeň na turnaji ATP v Brisbane postúpil z kvalifikácie do 2. kola, keď získal skalpy Francúza Quentina Halysa, Američana Maximea Cressyho i Argentínčana Sebastiana Baeza.

Vyradil ho až Talian Mattea Arnaldi, ktorému vo vyrovnanom zápase podľahol v troch setoch. Ten rozhodujúci prehral pomerom 5:7.

Lukáš Klein sa doposiaľ vo svojej kariére predstavil v hlavnej časti grandslamu iba raz, bolo to v roku 2022 na tráve vo Wimbledone.

Darilo sa aj Alexovi Molčanovi. V pozícii nasadenej štrnástky zvíťazil nad domácim Johnom Millmanom 6:4, 6:3 a tiež je vo finále kvalifikácie. V ňom bude jeho súperom Ind Sumit Nagal nasadený ako číslo 28.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Klein zvládol trojsetový súboj, od hlavnej časti Australian Open ho delí iba krok