Tenis: Lacko zdolal Kleca, je vo finále kvalifikácie Australian Open

Lukáš Lacko vyradil z bojov na Australian Open krajana Kleca.
Lukáš Lacko vyradil z bojov na Australian Open krajana Kleca. (Autor: AP)
SITA|10. jan 2008 o 11:02

MELBOURNE 10. januára (SITA) - Lukáš Lacko si ako jediný slovenský tenista zahrá vo finále kvalifikácie dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (dotácia 20,6 mil. AUD, ...

MELBOURNE 10. januára (SITA) - Lukáš Lacko si ako jediný slovenský tenista zahrá vo finále kvalifikácie dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (dotácia 20,6 mil. AUD, tvrdý povrch Plexicushion). Daviscupový reprezentant SR a dvadsiaty siedmy hráč kvalifikačného pavúka zdolal v čisto slovenskom súboji 2. kola Iva Kleca 3:6, 7:6 (5), 6:1 a rovnako ako pred rokom si bude môcť vybojovať účasť v hlavnej súťaži. Vo finálovom 3. kole kvalifikačného sita bude jeho súperom Rus Michail Ledovskich.

Dvadsaťročný Lacko (150. v ATP Entry) bol s Klecom na pokraji prehry, ale napokon ťažkú situáciu zvládol a premohol o 7 rokov staršieho súpera. Piešťanský rodák začal proti skúsenejšiemu súperovi s nemeckým zázemím lepšie a v úvode rýchlo viedol 3:0. Potom sa však Klec (227. v ATP Entry) nadýchol k veľkému výkonu a sériou šiestich víťazných gemov získal prvý set vo svoj prospech. V druhom dejstve Lacko vyrovnal hru a rovnako ako jeho súper si až do tajbrejku držal svoj servis. V ňom mal mladší z oboch súperov od začiatku navrch. Viedol 3:0, 5:1 a napokon využil druhý setbal na 7:5 a vyrovnal stav setov na 1:1. V rozhodujúcom dejstve už Lacko dotiahol obrat v zápase do úspešného konca. Vo štvrtom geme brejkol Kleca na 3:1 a od tohto okamihu už o jeho víťazstve nebolo pochýb.

Klec sa tak napokon nerevanšoval mladšiemu krajanovi za melbournskú prehru z minulého roka, keď mu v 1. kole eliminácie podľahol v troch setoch (4:6, 6:4, 1:6).


Kvalifikácia - dvojhra mužov - 2. kolo:

  • Lukáš Lacko (27-SR) - Ivo Klec (SR) 3:6, 7:6 (5), 6:1
Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenis: Lacko zdolal Kleca, je vo finále kvalifikácie Australian Open