Kučová zahrala len šesť víťazných úderov, do 3. kola opäť nepostúpila

Slovenská tenistka Kristína Kučová.
Slovenská tenistka Kristína Kučová. (Autor: TASR/AP)
TASR|20. jan 2022 o 05:40

Sorana Cirsteová zdolala po českej súperke aj tú slovenskú.

Australian Open 2022

Ženy - dvojhra - 2. kolo:

Sorana Cirsteová (Rum.) - Kristína Kučová (SR) 6:2, 6:4

MELBOURNE. Slovenská tenistka Kristína Kučová vypadla na grandslamovom turnaji Australian Open v 2. kole dvojhry. Vo štvrtok nestačila na Rumunku Soranu Cirsteovú, ktorej podľahla za 76 minút 2:6, 4:6.

Kučová mala šancu zlepšiť si grandslamové maximum, keďže na podujatiach tzv. veľkej štvorky doposiaľ nikdy neprešla cez druhé kolo. S Cirsteovou však nezačala dobre, v prvom sete až trikrát stratila podanie a prehrala ho za 36 minút 2:6.

Ani druhý set sa pre ňu nezačal najlepšie, za stavu 1:1 prehrala tri gemy za sebou. Až potom sa nakopla, znížila na 4:5 a ešte zdramatizovala duel. Cirsteová si však nenechala víťazstvo zobrať a v 10. geme premenila svoj druhý mečbal.

Počas celého zápasu bola 31-rodáčka z Bukurešti aktívnejšia, o čom svedčí aj pomer víťazných úderov. Kým Cirsteová ich zahrala 30, Kučová len šesť.

Tridsaťjedenročná Slovenka tak prehrala aj druhý vzájomný zápas s Cirsteovou, v januári 2017 v Šen-čene potrápila súperku v troch setoch.

Rumunka, ktorá v úvode Australian Open prekvapujúco zdolala Češku Petru Kvitovú, sa v 3. kole stretne s Ruskou Anastasijou Pavľučenkovovou, ktorá jednoznačne zdolala domácu Samanthu Stosurovú 6:2, 6:2.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kučová zahrala len šesť víťazných úderov, do 3. kola opäť nepostúpila