ONLINE: Jessica Pegulová - Aryna Sabalenková dnes (finále US Open 2024, LIVE)

Jessica Pegulová - Aryna Sabalenková: ONLINE prenos z finále žien US Open 2024.
Jessica Pegulová - Aryna Sabalenková: ONLINE prenos z finále žien US Open 2024. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|7. sep 2024 o 19:00

Sledujte s nami ONLINE prenos z finále žien na grandslamovom turnaji US Open 2024: Jessica Pegulová - Aryna Sabalenková.

NEW YORK. Jessica Pegulová a Aryna Sabalenková dnes hrajú finálový zápas na grandslamovom turnaji US Open 2024.

Domáca Američanka zažíva najlepšie momenty kariéry, do finále grandslamového turnaja postúpila po prvýkrát.

Sabalenková má šancu na druhý titul z podujatia veľkej štvortky v sezóne, v úvode roka triumfovala na Australian Open.

Kde sledovať US Open v TV?
Nasledujúce 3 týždne nie je plánovaný žiaden priamy prenos.

Tenis sledujte s nami naživo ako online prenos.

ONLINE PRENOS: Jessica Pegulová - Aryna Sabalenková dnes (dvojhra žien, finále, US Open 2024, výsledky, sobota, LIVE)

US Open - ženy Finále 2024
07.09.2024 o 22:00
Pegulaová
0:0
(0:0, 0:0)
Plánovaný
Sabolenková
Prenos
Na vzájemná utkání vede 5:2 Sabalenková, jež je sázkovými kancelářemi vnímána jako velká favoritka tohoto finále. Jak už bylo několikrát zmíněno, obě hráčky se spolu střetly ve finále i na předešlé tisícovce v Cincinnati. Pegulaová tehdy táhla sérii devíti výher v řadě, přesto se z poměrně hladkého triumfu 6:3 a 7:5 radovala Sabalenková.
Bývalá světová jednička Aryna Sabalenková je momentálně v žebříčku na druhém místě. Je dvojnásobnou grandslamovou šampionkou. Letošní sezonu zahájila triumfem na Australian Open. Finále si zahrála rovněž v Brisbane, Madridu a Římě. Na posledních dvou zmíněných akcích prohrála v souboji o titul se žebříčkovou jedničkou Polkou Igou Šwiatekovou. Na srpnové tisícovce v Cincinnati jí porážku oplatila a dokráčela si pro druhý letošní titul, když ve finále přehrála shodou okolností svou nadcházející protivnici Pegulaovou. V New Yorku je ve finále druhým rokem po sobě. Loni ji o titul připravila jiná Američanka Coco Gauffová. Také rodačka z Minsku zatím ztratila na turnaji jen jeden set. Postupně porazila Australanku Priscillu Honovou (6:3, 6:3), Italku Luciu Bronzettiovou (6:3, 6:1), Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou (2:6, 6:1, 6:2), Belgičanku Elise Mertensovou (6:2, 6:4), Číňanku Čchin-wen Čeng (6:1, 6:2) a naposledy rovněž Američanku Emmu Navarrovou (6:3, 7:6). V roce 2024 disponuje běloruská ranařka bilancí 45 výher a 11 porážek (tvrdý povrch 29/6).
Jessica Pegulaová je bývalou světovou trojkou a aktuálně šestkou. V posledních týdnech nabrala dcera miliardáře z Buffala parádní formu. V červnu ovládla travnatý podnik v Berlíně. V polovině srpna pak triumfovala třicetiletá Američanka na tisícovce v Torontu. V Kanadě ztratila set až ve finále, v němž porazila 6:3, 2:6 a 6:1 krajanku Amandu Anisimovovou. Vítěznou šňůru následně natáhla i na dalším podniku WTA 1000 v Cincinnati, kde si znovu zahrála finále. O titul ji připravila až její nadcházející soupeřka Sabalenková. Na US Open bylo dosud jejím nejlepším výsledkem předloňské čtvrtfinále. Turnajové maximum vylepšila, aniž by ztratila set. Postupně porazila krajanky Shelby Rogersovou (6:4, 6:3) a Sofii Keninovou (7:6, 6:3), Španělku Jessicu Bouzasovou (6:3, 6:3), Rusku Dianu Šnajderovou (6:4, 6:2) a polskou světovou jedničku Igu Šwiatekovou (6:2, 6:4). Zádrhel přišel až v semifinále, v němž Pegulaová otáčela nepříznivé skóre 1:6 a 0:2. Proti Karolíně Muchové ale jako by povstala z mrtvých a po obratu 1:6, 6:4 a 6:2 postoupila do svého premiérového grandslamového finále. V letošní sezoně nasbírala Pegulaová dohromady 36 výher a 11 porážek (tvrdý povrch 24/6).
Hezký sobotní večer. Ženská část letošního US Open vyvrcholí finálovým soubojem mezi domácí Američankou Jessicou Pegulaovou a Arynou Sabalenkovou z Běloruska.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.
Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»ONLINE: Jessica Pegulová - Aryna Sabalenková dnes (finále US Open 2024, LIVE)