Wimbledon má novú hviezdu. Má netypické tetovanie, ktorým umlčí pochybovačov

Španielska tenistka Jessica Bouzasová Maneirová počas Wimbledonu 2024.
Španielska tenistka Jessica Bouzasová Maneirová počas Wimbledonu 2024. (Autor: REUTERS)
Miroslav Kováčik|3. júl 2024 o 13:10

Bouzasová Maneirová dosiahla vo Wimbledone výnimočné víťazstvo.

BRATISLAVA. Striktné biele oblečenie, šľahačka s jahodami či jastrab Rufus odháňajúci holuby nad All England Clubom. To sú zrejme najznámejšie tradície, ktoré sa spájajú s najslávnejším tenisovým turnajom.

Ďalšou z nich je, že obhajkyňa wimbledonského triumfu otvára v utorok zápasový program na centrálnom kurte s kapacitou takmer 15-tisíc divákov.

Od senzačnej prehry Steffi Grafovej s Lori McNeilovou v roku 1994 sa tri desaťročia nestalo, aby predošlá šampiónka tento zápas prehrala. 

O prerušenie tejto série sa nechtiac postarala Češka Markéta Vondroušová, ktorej už v 1. kole vystavila stopku Jéssica Bouzasová Maneirová.

"Som veľmi šťastná. Toto je jeden z najdôležitejších momentov v mojom živote. Vyhrať na tomto kurte je úžasné," povedala španielska tenistka.

Nervozitu pociťovala už od rána

Keď hráčky nastupovali na kurt, na oficiálnom profile Wimbledonu na sociálnej sieti X sa objavilo video s popisom: "Markétina obhajoba titulu sa práve začína." Napokon trvala iba 67 minút. 

Vondroušová nebola na zápas ideálne pripravená - fyzicky ani psychicky. Pred Wimbledonom musela pre zranenie nohy skrečovať zápas na turnaji v Berlíne a tiež nezvládla tlak, ktorý bol na ňu vyvíjaný. 

Veľa napovedal už úvodný gem zápasu, v ktorom sa Češka dopustila troch dvojchýb. Celkovo zahrala 28 nevynútených chýb oproti 18 víťazným úderom, neodvrátila ani jeden brejkbal súperky a prehrala 4:6, 2:6.

"V Paríži som hrala dobre a aj v Berlíne som sa cítila dobre. Potom som sa zranila, takže som pár dní nehrala. Tréningy boli fajn, ale zápasy sú iné.

Už od rána som bola veľmi nervózna. Všade vidím plagáty s mojím menom. Prišlo mi, že všetci čakajú, že zase vyhrám," povedala Češka.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Vondroušová - Bouzasová Maneirová

"Teraz je ťažké na to zabudnúť, asi si vypočujem pár komentárov. Ale budem sa snažiť na sebe makať a verím, že sa vrátim silnejšia," doplnila.

Prehra v prvom kole Wimbledonu znamená, že Vondroušovú čaká aj rebríčkový prepad. Pozícia českej jednotky jej síce zrejme neujde, no zo šiesteho miesta klesne približne do druhej polovice druhej desiatky. 

Veľká obhajoba, aj keď nie bodová, ju čaká už o necelý mesiac. Pred troma rokmi získala na olympijských hrách v Tokiu striebro a aj preto je jej cieľom dobre zregenerovať a pripraviť sa na turnaj v Paríži. 

Prehrávala zápasy, no tréner jej veril

Po zápase tiež česká tenistka vyzdvihla hru svojej súperky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wimbledon má novú hviezdu. Má netypické tetovanie, ktorým umlčí pochybovačov