Triasli sa jej ruky aj nohy. Ruska vyhrala duel, ktorý vojde do dejín

Ruská tenistka Anna Blinkovová po výhre nad Jelenou Rybakinovou na Australian Open 2024.
Ruská tenistka Anna Blinkovová po výhre nad Jelenou Rybakinovou na Australian Open 2024. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|18. jan 2024 o 13:50

Záverečný supertajbrejk trval viac ako pol hodinu.

MELBOURNE. Kým sestra svetovej trojky Jeleny Rybakinovej bola s nervami na konci, hlavný rozhodca sa pri dramatickej koncovke zápasu usmieval.

Zápas druhého kola Australian Open medzi minuloročnou finalistkou a Ruskou Annou Blinkovovou priniesol množstvo emócií a do histórie tohto turnaja sa nepochybne zapíše ako jeden z najdramatickejších.

Ruská tenistka v treťom sete nevyužila za stavu 6:5 dva mečbaly, a tak musel rozhodnúť tzv. supertajbrejk, ktorý sa bežne hrá do 10 víťazných bodov.

V spomenutom súboji ich však bolo treba získať ďaleko viac. Mečbaly sa striedali na oboch stranách, obe hráčky bojovali do posledného dychu.

Rozhodnutie padlo až po viac ako 31 minútach tajbrejku. Tretí set trval celkovo 94 minút, teda o 20 minút dlhšie ako úvodné dva sety dohromady.

Rybakinová v poslednej výmene netrafila kurt z bekhendovej strany, a tak sa mohla Ruska tešiť po výsledku 22:20. V ženskej časti sa na grandslamovom turnaji nikdy nehral dlhší supertajbrejk.

VIDEO: Supertajbrejk zápasu Anna Blinkovová - Jelena Rybakinová

Blinkovová po premenenom mečbale spadla na kolená, tvár si skrývala v dlaniach. Následne sa potešila so svojim tímom a poriadne unavená poskytla rozhovor bývalej britskej tenistke Laure Robsonovej.

"Ďakujem skvelým fanúšikom za podporu, dodali mi veľa energie. Na tento zápas nikdy v živote nezabudnem. Bolo to veľmi náročné, nevyužila som veľa mečbalov," povedala Blinkovová, ktorá ukončila duel až na 10. pokus.

"Snažila som sa byť agresívna, ale triasli sa mi ruky aj nohy. Hovorila som si však, že musím za tým ísť a napokon sa mi podarilo zvíťaziť," uviedla Ruska po zisku skalpu wimbledonskej šampiónky z roku 2022.

V ďalšom kole ju čaká 26. nasadená Talianka Jasmine Paoliniová, ktorá si v druhom kole poradila s nemeckou tenistkou Tatjanou Mariovou.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Triasli sa jej ruky aj nohy. Ruska vyhrala duel, ktorý vojde do dejín