26.07.2024 09:00
Deň 0
Minúta po minúte
Live

Finalistka Roland Garros má na OH v Paríži jediný cieľ. Chce selfie s Nadalom

Jasmine Paoliniová.
Jasmine Paoliniová. (Autor: TASR/AP)
SITA|26. júl 2024 o 12:07

Keďže Jannik Sinner sa pre chorobu odhlásil z olympiády v Paríži, Jasmine Paoliniová bude najväčšou talianskou nádejou v tenise.

BRATISLAVA. Talianska tenistka Jasmine Paoliniová, ktorá sa tento rok predstavila vo finále Roland Garros aj Wimbledonu, si pred olympijským turnajom v Paríži nekladie žiadne výkonnostné ciele.

Pre informačný servis OH 2024 však uviedla, že pod piatimi kruhmi by si rada splnila svoj veľký sen.

"Takéto otázky ma vždy zaskočia. Ale mojím cieľom na tejto olympiáde je požiadať Rafu Nadala o selfie,“ vyhlásila Paoliniová so smiechom a dodala: "Z predchádzajúcich olympiád mám po jednej s Rogerom Federerom aj Novakom Djokovičom, takže by som chcela požiadať o fotku aj Rafu.

Budem sa cítiť trochu trápne, ale pokúsim sa o to. Ak nejakého Rafu uvidíte na mojom Instagrame, bude to znamenať, že sa mi to podarilo.“

Paoliniová vraví, že ju opantal zvláštny pocit, že sa po takom krátkom čase opäť ocitla na antukových kurtoch Rolanda Garrosa.

Napriek tomu vníma niektoré odlišnosti v porovnaní s grandslamovým turnajom, ktorý v Paríži vrcholil počas druhého júnového víkendu: "Loptičky sú iné, možno trochu aj povrch. Tiež počasie. Ale vždy je to krásne miesto pre tenis.“

Dvadsaťdeväťročná hráčka je po odstúpení Jannika Sinnera najväčšou tenisovou nádejou Talianska v Paríži.

"Mrzí ma, čo sa pritrafilo Jannikovi. Nemyslím si však, že jeho odstúpenie vytvára na mňa alebo ostatných nejaký tlak, aby sme získali medaily,“ poznamenala súčasná päťka rebríčka WTA. Tá v 1. kole ženskej dvojhry nastúpi v sobotu proti Rumunke Ane Bogdanovej.

Hráči amerického basketbalového tímu na OH 1992 v Barcelone zľava Larry Bird, Scottie Pippen, Michael Jordan a Clyde Drexler po víťaznom finále. rozhovor
dnes 14:00
Tréner Naglič: Američania dostali od Európanov zopár faciek, v Paríži budú dominovaťTréner Slovákov spomína na OH 1992 v Barcelone.
dnes 14:00
Marián Kovačócy.
dnes 12:20
Kovačócyho čakajú tretie hry. Vrchol sezóny. Urobím maximum, hovoríO konkrétnych cieľoch v Paríži hovoriť nechcel.
dnes 12:20
Jasmine Paoliniová.
dnes 12:07
Finalistka Roland Garros má na OH v Paríži jediný cieľ. Chce selfie s NadalomKeďže Jannik Sinner sa pre chorobu odhlásil z olympiády v Paríži, Jasmine Paoliniová bude najväčšou talianskou nádejou v tenise.
dnes 12:07
Vodní slalomári, zľava Matej Beňuš, Eliška Mintálová, Zuzana Paňková a Jakub Grigar pred OH 2024.
dnes 10:05
VIDEO: Slováci sa predstavia na OH v štýlovej kolekcii, prevláda modrá a červenáInšpiráciou pre oblečenie bol historický región Čataj.
dnes 10:05
Bev Prestamnová.
dnes 08:001
Ženský tím Kanady sa rozpadá. Po incidente s dronom opustila reprezentáciu aj hlavná trénerkaČlen kanadskej futbalovej reprezentácie žien sledoval tréning Nového Zélandu pomocou dronu.
dnes 08:001
Rafael Nadal.
dnes 07:08
Nadal pociťoval počas tréningu bolesti. Jeho štart v Paríži je otázny, tvrdí trénerŠpanielsky tenista by sa mal na OH predstaviť vo dvojhre i vo štvorhre po boku svojho krajana Carlosa Alcaraza.
dnes 07:08
Solbjork Minke Andersonová.
dnes 07:49
Dánsku cyklistku zrazilo auto, sen o olympijských hrách sa jej rozplynulNamiesto Andersonovej bola do Paríža povolaná dánska šampiónka v cestných pretekoch Rebecca Koernerová.
dnes 07:49
Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Paríž 2024»Finalistka Roland Garros má na OH v Paríži jediný cieľ. Chce selfie s Nadalom