Tenis: Hingisová obvinená z užívania kokaínu

Martina Hingisová počas tlačovej konferencie v Zurichu oznámila svoje ukončenie profesionálnej tenisovej kariéry.
Martina Hingisová počas tlačovej konferencie v Zurichu oznámila svoje ukončenie profesionálnej tenisovej kariéry. (Autor: AFP)
SITA|1. nov 2007 o 19:35

Bývalá ženská svetová tenisová jednotka so slovenskými koreňmi Martina Hingisová vo štvrtok oznámila odchod z profesionálneho športu.

ZÜRICH 1. novembra (SITA, AFP) -

Dvadsaťsedemročná košická rodáčka na podvečernej tlačovej konferencii uviedla, že dôvodom na toto rozhodnutie je vyšetrovanie jej pozitívneho testu na kokaín z tohtoročného Wimbledonu. "Môj test bol pozitívny, ale ja som nikdy nebrala drogy a cítim sa stopercentne nevinná. Rozhodla som sa skončiť s tenisom, pretože nechcem bojovať o svoju pravdu s antidopingovými komisármi. Dôvodmi na predčasný odchod do tenisového dôchodku však boli aj môj vek a zdravotné problémy," skonštatovala držiteľka 43 singlových trofejí, ktorá sa v auguste rozišla so svojím českým snúbencom Radkom Štěpánkom, tiež profesionálnym tenistom.

Je to už druhýkrát, čo víťazka piatich grandslamov oznámila ukončenie kariéry, prvý raz sa tak stalo v roku 2003 pre pretrvávajúce problémy s členkom. V roku 2006 sa Hingisová na kurty vrátila a dokázala vyhrať tri turnaje (vlani v Kalkate a Ríme a v roku 2007 v Tokiu), no opäť sa objavili zdravotné problémy a zranenia. Minulú sezónu zakončila "Swiss Miss" ako svetová sedmička, momentálne figuruje na 19. priečke ženského tenisového rebríčka.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenis: Hingisová obvinená z užívania kokaínu