Polášek je krok od finále US Open. Turnajové trojky nemali šancu

Filip Polášek.
Filip Polášek. (Autor: TASR/AP)
TASR|7. sep 2021 o 22:34 (aktualizované 8. sep 2021 o 07:57)

Polášek bojuje o svoje druhé grandslamové finále v kariére.

US Open 2021

muži - štvorhra -štvrťfinále:

John Peers, Filip Polášek (Austr./SR-8) - Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut (Fr.-3) 6:2, 6:3

NEW YORK. Slovenský tenista Filip Polášek sa spolu s Austrálčanom Johnom Peersom prebojovali už do semifinále štvorhry na grandslamovom US Open.

Vo štvrťfinále vyradili ako nasadené osmičky turnajové trojky Francúzov Pierrea-Huguesa Herberta s Nicolasom Mahutom hladko 6:2, 6:3.

Poláškovi s Peersom skvele vyšiel úvod stretnutia, keď po rýchlom brejku si v prvom sete vybudovali rozhodujúci náskok 3:0.

Výborne podávali a súperov prevýšili aj na returne. V druhom dejstve za stavu 3:3 musel ísť slovensko-austrálsky tandem pri podaní Poláška cez zhodu.

Slovenský deblový špecialista si udržal servis, v ďalšom geme spolu s Peersom Francúzov brejkli a zápas už dotiahli do úspešného konca.

Polášek s Peersom odštartovali spoluprácu v lete na turnajoch v zámorí po tom, ako sa slovenský daviscupový reprezentant rozišiel s Chorvátom Ivanom Dodigom, po boku ktorého vo februári triumfoval na Australian Open.

V semifinále nastúpia proti siedmemu nasadenému britsko-brazílskemu páru Jamie Murray, Bruno Soares, ktorý zdolal španielsko-argentínsku dvojicu Marcel Granollers, Horacio Zeballos 6:7 (5), 6:4, 6:4.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Polášek je krok od finále US Open. Turnajové trojky nemali šancu