Medvedev bol bez šance. Na Roland Garros končí už v osemfinále

Ruský tenista Daniil Medvedev.
Ruský tenista Daniil Medvedev. (Autor: TASR/AP)
TASR|30. máj 2022 o 16:25 (aktualizované 30. máj 2022 o 23:00)

Medzi najlepšiu osmičku nepostúpil ani Talian Jannik Sinner.

PARÍŽ. Casper Ruud sa prvýkrát v kariére prebojoval do štvrťfinále dvojhry na Roland Garros. V osemfinále zdolal ako turnajová osmička dvanásteho nasadeného Poliaka Huberta Hurkacza 6:2, 6:3, 3:6, 6:3.

"Splnil sa mi sen postúpiť do štvrťfinále niektorého z grandslamových turnajov. Pre zranenie som sa musel odhlásiť z Australian Open, o to väčšiu motiváciu som mal uspieť v Paríži.

Vo štvrtom sete som si dnes trochu skomplikoval situáciu, no za stavu 5:3 som to už dotiahol do úspešného konca," uviedol Ruud v pozápasovom interview.

Zároveň je prvým Nórom medzi elitnou osmičkou na French Open.

Tsitsipas nestačil na tínedžera

V dueli o postup do semifinále nastúpi v severskom súboji proti Dánovi Holgerovi Runemu, ktorý prekvapujúco vyradil vlaňajšieho finalistu Gréka Stefanosa Tsitsipasa, nasadeného ako číslo štyri, 7:5, 3:6, 6:3, 6:4.

Pre Runeho je postup do parížskeho štvrťfinále životný úspech.

Dán už v príprave na Roland Garros naznačil sľubnú formu. Na turnaji ATP v Lyone postúpil do semifinále, v ktorom prehral v troch setoch s neskorším víťazom Britom Cameronom Norriem.

Proti Tsitsipasovi Rune počas celého zápasu kvalitne podával, vo výmenách dokázal Gréka zatlačiť a robil oveľa menej nevynútených chýb.

"Z postupu do štvrťfinále mám veľkú radosť, je to úžasný pocit. Ďakujem divákom aj členom môjho tímu za podporu, bez nich by som to dokázal.

Dôležité bolo, že som sa počas celého zápasu držal stanovenej taktiky. Hral som rýchlo, agresívne a sebavedomo. V závere zápasu som bol nervózny.

Prišiel som o náskok 5:2 a v desiatom geme mal Stefanos tri brejkbaly na 5:5, no našťastie som náročnú koncovku zvládol," uviedol Rune v prvom rozhovore s bývalou francúzskou tenistkou Marion Bartoliovou.

Jeden z najlepších zápasov v kariére

Ďalším štvrťfinalistom sa stal siedmy nasadený Rus Andrej Rubľov. Nad turnajovou jedenástkou Talianom Jannikom Sinnerom viedol 1:6, 6:4, 2:0, keď jeho súper zápas skrečoval pre zranenie.

V dueli o postup do semifinále vyzve Rubľov chorvátskeho súpera Marina Čiliča. Ten odohral podľa vlastných slov jeden z najlepších zápasov kariéry a Daniila Medvedeva sfúkol z kurtu po setoch 6:2, 6:3, 6:2.

Chorvátsky tenista Marin Čilič.
Chorvátsky tenista Marin Čilič. (Autor: TASR/AP)

Čilič počas celého zápasu skvele podával, mal navrch vo výmenách, hral variabilnejšie a papierového favorita zápasu nepustil ani k jednému brejkbalu.

Medvedevovi, ktorý sa vrátil do súťažného kolotoča po pauze zavinenej operácii prietrže, chýbala úderová istota. V dôležitých momentoch priveľa kazil, čo bola na mlyn Čiliča, ktorý mu vrátil vlaňajšiu prehru z finále Davisovho pohára.

"Bol to z mojej strany fantastický zápas, jeden z najlepších v kariére. Od začiatku až do konca. Ak hrám v pohode, všetko mi vychádza, servis i returny.

Dôležité bolo, že som nedal Daniilovi žiadnu šancu na prípadný zvrat. Je to hráč, ktorý sa dokáže chytiť na jednej loptičke," uviedol Čilič v pozápasovom rozhovore s bývalým španielskym tenistom Alexom Corretjom.

Roland Garros 2022

Dvojhra mužov - osemfinále:

Casper Ruud (Nór.-8) - Hubert Hurkacz (Poľ.-12) 6:2, 6:3, 3:6, 6:3

Holger Rune (Dán.) - Stefanos Tsitsipas (Gr.-4) 7:5, 3:6, 6:3, 6:4

Andrej Rubľov (Rus.-7) - Jannik Sinner (Tal.-11) 1:6, 6:4, 2:0 - skreč

Marin Čilič (Chor.-20) - Daniil Medvedev (Rus.-2) 6:2, 6:3, 6:2

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Medvedev bol bez šance. Na Roland Garros končí už v osemfinále