Polášek sa vracia, Molčan je vo forme. Nečaká nás nič jednoduché, upozorňuje Tóth

Nehrajúci kapitán slovenského daviscupového tímu Tibor Tóth.
Nehrajúci kapitán slovenského daviscupového tímu Tibor Tóth. (Autor: TASR)
TASR|15. sep 2021 o 12:17 (aktualizované 15. sep 2021 o 16:47)

Lídrom Čile v Davis Cupe bude svetová sedemnástka.

BRATISLAVA. Slovenskí tenisti finišujú s prípravou na zápas 1. svetovej skupiny Davisovho pohára proti Čile (17. až 18. septembra v bratislavskom NTC).

Nový kapitán Slovenska Tibor Tóth má k dispozícii päticu Norbert Gombos, Alex Molčan, Lukáš Klein, Filip Polášek, Igor Zelenay. V príprave s tímom je aj Lukáš Lacko.

Lídrom Čile bude Garín

Pre Tótha to bude premiéra na lavičke Slovenska, vo funkcii kapitána vystriedal Dominika Hrbatého. Trénermi sú Ľubomír Kurhajec a Tomáš Krupa.

O kondičnú prípravu sa stará Dávid Olasz. V dejisku je už aj kompletná zostava z Čile.

Lídrom výberu kapitána Nicolasa Massúa je sedemnásty hráč rebríčka ATP Cristian Garín, ďalej v nominácii figurujú Alejandro Tabilo, Marcelo Tomás Barrios Vera, Nicolás Jarry a Matias Soto.

Tóth: Nečaká nás nič jednoduché

Tóth upozorňuje na silu a univerzálnosť hráčov juhoamerického tímu.

"Garin s Jarrym nie sú typickí antukári, dokážu veľmi dobre zahrať aj na harde. Jarry bol pred dopingovým dištancom na 38. mieste svetového rebríčka ATP a je to nebezpečný hráč. Určite nás nečaká nič jednoduché," upozornil Tóth, ktorý je zároveň osobný tréner Gombosa.

Jeho zverenec si v 1. kole grandslamového US Open zmeral sily s Garinom a hoci prehral v štyroch setoch, dokázal s čilskou jednotkou držať krok.

"Bol to viac ako vyrovnaný zápas. Škoda, že Noro v prvom sete nevyužil výhodu brejku a vo štvrtom nezvládol záver tajbrejku. Halové podmienky v NTC mu sedia a verím, že v domácom prostredí sa mu môže podariť revanš."

Do tímu sa vracia Polášek

Do tímu sa vracia Filip Polášek, ktorý vlani v marci po zápase s Českom oznámil koniec daviscupovej kariéry. Tóth ho však presvedčil, aby opäť reprezentoval Slovensko v prestížnej súťaži.

"Nestotožňujem sa s krokmi Slovenského tenisového zväzu, preto som sa vzdal reprezentácie v Davisovom pohári," uviedol vtedy Filip Polášek.

Jeden z najlepších svetových deblistov a semifinalista nedávneho US Open po roku a pol skorigoval svoje rozhodnutie a do tímu sa vrátil.

"Vždy rád reprezentujem, ale mal som predtým problém s určitými podmienkami. Tie sa dohodli tak, aby boli všetci spokojní. Ak budem mať na to výkonnosť, nemám problém reprezentovať. Som pripravený hrať tenis ešte dva - tri roky," povedal 36-ročný Polášek pre RTVS.

"Je to pre nás veľká posila. Filip patrí medzi najlepších deblistov sveta a bod zo štvorhry môže byť v konečnom účtovaní kľúčový," zdôraznil Molčan, ktorý má veľkú šancu zažiť daviscupový debut.

Na US Open potvrdil výbornú formu, keď z kvalifikácie postúpil až do 3. kola dvojhry.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Polášek sa vracia, Molčan je vo forme. Nečaká nás nič jednoduché, upozorňuje Tóth